PETKOVIĆ BEZ RUKAVICA: Siti smo LICEMERJA koje dolazi sa Zapada!

Autor:

Vesti

04.11.2022

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Petar Petković, direktor kancelarije za KiM, sazvao je konferenciju za medije za danas u 15 časova.

PETKOVIĆ BEZ RUKAVICA: Siti smo LICEMERJA koje dolazi sa Zapada!

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

U Pres sali Vlade Republike Srbije, Petković se obratio medijima.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Petar Petković

- Ovakvo ponašanje Prištine je prevršilo svaku meru! Kurti je ponizio Evropsku uniju, kao i Srbiju. Njega ne zanima ni tačka 9, ni Briselski sporazum, ne zanima ga ni zajednica srpskih opština. Ovo je brutalno gaženje po briselskom sporazumu!

- Već 10 godina Priština neće da formira zajednicu srpskih opština. Već 3.486 dana je prošlo kako nije formirana zajednica srpskih opština. Zbog ovakvog ponašanja Prištine i namere da u potpunosti pritisne srpski narod da jednostranim i nasilnim odlukama i po pitanju registracije vozila, ali i sada ove brutalne nezakonite, protivpravne smene Nenada Đurića, na takvo ponašanje Aljbina Kurtija naš narod je odgovorio jedinstveno i složno. Oni su svakako sa jedne strane veoma uznemireni  - naglašava Petković.

Aleksandar Vučić je sinoć duže od sedam sati razgovarao i na više lokacija, ali i sa više naših ljudi, političkih predstavnika naroda sa severa Kosova i Metohije.

Republika

Foto: Tanjug/R. Prelić

Aleksandar Vučić

- Oni su svi jedinstveni i odlučni da brane svoje pravo za opstanak i ostanak na svojim vekovnim ognjištima, da brane svoje pravo na slobodu kretanja. Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da ih razume, ali im je na sve to ukazao i na posledice ukoliko dođe do razgradnje briselskog poretka na prostoru Kosova i Metohije - nastavlja Petković i dodaje:

- Narod je rekao da razume predsednika, ali su poručili i da nijedan Srbin ne želi da napušta svoje vekovno ognjište na severu Kosova i Metohije, da ne žele da stavljaju svoju decu, supruge, stare i sve ostale na traktore i kamione i u zavežljajima da krenu putem Centralne Srbije, kako je nekada bilo u Oluji i Pogromu, koji se takođe desio na Kosovu 2004. godine.

Republika

Foto: printskrin

''Oluja''

Naš narod je jasno i nedvosmisleno poručio da će učiniti apsolutno sve da se bori i odbrani svoje pravo da se bori i opstane na Kosovu i Metohiji. Naš narod je takođe rekao da će na demokratski i miran način učiniti sve da pokaže pun otpor nezakonitim potezima Prištine i Aljbina Kurtija, ali je takođe poručio našem predsedniku i da ukoliko neko napadne naš narod na Kosovu i Metohiji da će se boriti i svim drugim sredstvima - naglašava direktor kancelarije za KiM, Petar Petković.

Predsednik Vučić je rekao tom prilikom jasno rekao da smo svi uz svoj narod i da se nikada više neće ponoviti niti Pogrom, niti Oluja.

- Mogu da poručim da će Srbija na kraju da pobedi, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji se bori za svoj narod na Kosovu i Metohiji koga nikada neće ostaviti na cedilu i to on vrlo dobro zna. To je moglo i da se vidi tokom noćašnjeg razgovora izmeu predsednika. Kurti je smenio Nenada Đurića samo što je stao u odbranu policajaca koji ne žele nikakve ukore srpskom narodu na Kosmetu. Srpski narod na Kosmetu ima izdate svoje legalne tablice KM i ne želi tablice koje mu nameće Aljbin Kurti, odn. tablice tzv. Republike Kosovo.

Na pitanje medija da li će Srbi napuštati svoje ognjište, odgovorio je sledeće:

- Sutra je zakazan sastanak i oni će sutra doneti svoju odluku i nas će obavestiti o toj odluci. Šta god da je i kako god, mi nikad nećemo odustati od svog naroda.

- Siti smo tog licemerja i naivnosti koje dolazi sa Zapada! 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

- Kada vas sateraju u ćošak i ne daju vam šansu da odgovorite, a gledate kako da sačuvate mir i stabilnost na prostorima Balkana, sa druge strane imate neprihvatljivo ponašanje Aljbina Kurtija, a krajnji cilj je da se protera naš narod  i država Srbija sa prostora Kosova i Metohije - za kraj je rekao Petković u svom obraćanju.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading