Vučić sutra u Patrijaršiji sa Sinodom SPC: Obavestiće crkvene velikodostojnike o tenzijama u južnoj pokrajini

Autor:

Vesti

04.11.2022

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider naše zemlje je zbog situacije na KiM otkazao sve posete inostranstvu.

Vučić sutra u Patrijaršiji sa Sinodom SPC: Obavestiće crkvene velikodostojnike o tenzijama u južnoj pokrajini

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Patrijaršiji sa Sinodom SPC, kako bi njegovu svetost i arhijereje upoznao sa najnovijom situacijoim na KiM.

Kako prenose izvori Novosti biće to prilika da šef države obavesti crkvene velikodostojnike o tenzijama u južnoj pokrajini koje su izazvali nepromišljeni potezi vlasti Aljbina Kurtija, koja je brutalno pogazila Briselski sporazum, koja na silu nameće RKS tablice našem narodu na KiM i koja je krenula u otvoren obračun sa srpskim pripadnicima kosovske policije koji ne žele da sprovode odluke Prištine. 

Podsetimo, lider naše zemlje otkazao je sve posete inostranstvu zbog situacije na Kosovu i Metohiji

Vučić se izvinio velikom prijatelju, predsedniku Egipta Abdelu Fatahu el Sisiju zbog otkazivanja prisustva na velikom skupu COP 27, koji se održava u Šarm el Šeiku od 7. novembra.

Na skupu će učestvovati svi svetski lideri od američkog predsednika Džozefa Bajdena, predsednika Francuske Emanuela Makrona, predsednice Evropske komisije Ursule Fon der Lajen, Mohameda bin Zajeda i drugih.

Celu noć trajali su razgovori predsednika Vučića sa kosovskim Srbima, a jedan od zaključaka posle sastanaka je da će narednih 72 sata biti najteži u poslednjih 10 godina kada je reč o Kosovu.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading