(VIDEO) ZAVRŠEN SASTANAK PREDSEDNIKA I SRBA SA KiM! Rakić: Blokiraćemo prilaze ako Priština nasilno bude oduzimala vozila zbog KM tablica!

Autor:

Vesti

27.10.2022

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

(VIDEO) ZAVRŠEN SASTANAK PREDSEDNIKA I SRBA SA KiM! Rakić: Blokiraćemo prilaze ako Priština nasilno bude oduzimala vozila zbog KM tablica!

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Sastanak je održan u Palati "Srbija", a nakon razgovora, predviđene izjave za medije, najavila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Nakon sastanka, Vučić će predsedavati sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost, koja počinje danas u 10 časova.

Izjave za medije nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa KiM

- Mi ćemo štiti našu imovinu na KiM. To će biti miran demokratski i nenasilan otpor naroda. Ne znam u šta će se sve to pretvoriti ukoliko neko krene da nasilno uzima našu imovinu.

- Iako Priština vodi kamapnju svake vrste i uložila je nekoliko miliona evra, Srbi veruju samo državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću.-

- Ukoliko Priština krene da nasilno uzima vozila sa KM tablicama, blokiraćemo sve prelaze i ulaze do severa i ulaze ka centralnom Kosovu. Hvala predsedniku, hvala državi Srbiji što je izdvojio vreme da bude sa nama i što je sa nama kada je najteže, ne samo kada je lepo.-

Rakić je za kraj čestitao slavu Svete Petke svim verinicam koji slave.

Podsetimo, Srpska lista je prethodno u sredu uputila pismo predsedniku sa zahtevom za hitan sastanak.

- U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije, a u odnosu na najavu Aljbina Kurtija da će 1. novembra početi sa otimanjem imovine naših građana i vozila sa srpskim registarskim oznakama, mi politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije tražimo hitan sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem - navela je u saopstenju Srpska lista.

Dodali su da takve najave nasilnih akcija protiv srpskog naroda izazivaju strah i neizvesnost, zbog čega su zatražili da se sa predsenikom sastanu i dogovore kako da se sačuva mir i sigurnost građana i vitalni interesi srpskog naroda.

Inače, rok za preregistraciju tabilca na Kosovu i Metohiji ističe, 31. oktobra, a premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, i pored zahteva EU, odbija da ga produži.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading