NAŠA ZEMLJA JE NAJVEĆU BATINU PREŽIVELA '99! Vučić o "teškoj batini": Ne mogu da nam vrate Milicu, Sanju, Jovanu, BIĆE TEŠKO PRISTOJNO ODGOVORITI NA TO!

Autor:

Vesti

20.10.2022

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima na Televiziji Prva.

NAŠA ZEMLJA JE NAJVEĆU BATINU PREŽIVELA '99! Vučić o "teškoj batini": Ne mogu da nam vrate Milicu, Sanju, Jovanu, BIĆE TEŠKO PRISTOJNO ODGOVORITI NA TO!

Foto: Youtube printscreen/RTV Pink

- Videli smo šta je objavio "Albejnian post". Želim ljudima da objasnim šta je u pitanju, da vide kakvi su pritisci prema nama. Ja nemam nikakav račun u inostranstvu, moj otac ima u BiH. Ja nemam na Zapadu ništa, nemaju čime da mi prete. Mogu da mi govore da će me srušiti sa vlasti. Oni meni nikada ne prete, već našoj zemlji. Eto recimo ta "teška batina". Kada su prvi put došli kod mene predstavnici Bon i Pletner, primio sam ih, bio je i Lajčak sa njima, i kao da sam znao, odbio sam da primim taj papir, a znao sam da će Albanci da ga objave - rekao je Vučić.

Predsednik dodaje da su potom taj papir objavili u "Albejnian postu", i da je svima jasno ko je prekršio dogovor.

- A onda vidim večeras, da je Kvinta tražila hitan prijem kod mene. Pretpostavljam da će nam doneti ono što su Albanci već objavili. Da mi do 24. februara moramo da dogovorimo sve. Prepoznao sam i ja simboliku datuma, kada je počeo rat u Ukrajini. A vidite da je tekst, sa ovlašćenjima koje ima ZSO, predložile nemačke organizacije koje su u Beogradu imale sastanak sa predstavnicima nekih domaćih organizacija. Jasno je da će da traže neku vrstu rešenja, i ne treba ništa odbijati unapred, ali ono što sam ja do sada video je veoma teško za Srbiju. Ako bih morao u ovom trenutku da se odredim, nisu nam dali šansu - kazao je on.

Vučić dodaje da se u tom tekstu preti "teškom batinom" za "ometajuću stranu", i rekao da je ova zemlja 1999. godine dobila najtežu moguću batinu.

- Ubili su nam 82 dece. Srušili nam najvažnije objekte. Sve to možete da vratite, i to smo tek ovih godina uspeli da vratimo. Ali da vratite malu Milicu, Sanju i Jovanu, ne možete nikada. I sada pretite Srbiji novom batinom. Nije dovoljno što ste nam uzeli 13 odsto teritorije. Sada ćete zbog svojih grešaka iz tog perioda, a koje morate da opravdate, ponovo da pretite batinom. Ja se nadam da je to mišljenje nekog albanskog autora u toj novini, a ne zvanična poruka. Biće teško pristojno odgovoriti na to - kaže predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading