HITNO! KURTI JE ZADAO SMRTNI UDARAC BRISELSKOM SPORAZUMU: Udarno obraćanje Petkovića (VIDEO)

Autor:

Vesti

04.11.2022

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obraća se javnosti povodom napete situacije u južnoj srpskoj pokrajini. Tok obraćanja iz minuta u minut možete pratiti na našem portalu.

Petković je ocenio da je u Berlinu Aljbin Kurti zadao smrtni udarac Briselskom sporazumu.

- Obaveštavamo javnost da je Aljbin Kurti izjavio usred Berlina da ga ne zanima formiranje Zajednice srpskih opština i da takav papir ne postoji u Prištini. Takođe je izjavio da smenjuje direktora policije za sever. Time je zadao smrtonosni udarac Briselskom sporeazumu i smrtonosni udarac svakoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine - rekao je Petković.

Na takvo ponašanje Kurtija, rekao je Petković, naš narod je odgovorio jedinstveno i složno.

- Srbi su jedinstveni da brane svoje pravo na opstanak na svojim vekovnim ognjištima. Predsednik republike razgovarao je sa njima 7 sati i ukazao im na to šta znači razgradnja briselskog poretka na KiM - podvukao je Petković.

Republika

Foto: TV Pink

 

Prema njegovim rečima, naš narod će na demokratski i miran način učiniti sve da pokaže pun otpor nezakonitim odlukama Kurtija.

- Danas na čelu Srbija imamo predsednika Aleksandra Vučića koji se bori za Srbiju i za naš narod na KiM - dodao je Petković.

Petrović je konstatovao da se Zapad ne oglašava 24 sata.

- Kurti direktno krši tačku 9 sporazuma koja govori da direktor policije na severu KiM mora biti Srbin koga bira srpski narod u licu četiri gradonačelnika srpskih opština - rekao je Petković.

Pitanja novinara

- Za sutra je zakazan sastanak svih političkih predstavnika na KiM. Šta god da odluče, mi nikada nećemo odustati od svog naroda - rekao je Petković odgovarajući na pitanje šta su sledeći potezi Srba sa Kim.

Na pitanje ima li smisla da se dalje razgovara sa Prištinom, Petković je ponovio da je Kurti ponizio i Evropsku uniju i Nemačku tvrdeći da ga ne zanima Briselski sporazum.

- Naš narod i sinoćnim razgovorom predstavnika Srba sa Kosova sa predsednikom Vučićem jasno rekao šta misli i u kojoj državi živi. Nije Srbima sa KiM vrhovni komandant Vljosa Osmani ili Aljbin Kurti nego Aleksandar Vučić i tako će i ostati - naglasio je Petković.

- Ponašanje Aljbina Kurtija pokazuje da je njegov krajnji cilj da protera naš narod sa Kosova i Metohije - dodao je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sve se zna

04.11.2022 17:12

Radi sta hoce ,druga strana filozofira.