ANA BRNABIĆ NAJAVILA: Vlada će biti formirana do 1. novembra, bićete iznenađeni!

Autor:

Vesti

17.10.2022

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samostalnost u odlučivanju Srbiji može da osigura i obezbedi samo energetska stabilnost i nezavisnost, i to će biti prioritet nove Vlade, koja će, kako je rekla premijerka Ana Brnabić, biti Vlada za krizna vremena.

ANA BRNABIĆ NAJAVILA: Vlada će biti formirana do 1. novembra, bićete iznenađeni!

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

- Svakako je Vlada za krizna vremena. Nažalost, mi smo već navikli na krizna vremena od kad su SNS i predsednik preuzeli odgovornost za to kako se živi u Srbiji. Nekako su se zaista samo smenjivale krize, a imamo i poslednje - pandemijsku i migrantsku, koje još traju - rekla je premijerka gostujući na TV Happy

Ona je otkrila da je prioritetna tema u mandatu naredne Vlade energetika, kao što je u prethodnom mandatu bilo zdravstvo.

- Sada je energetika prioritet, to je nešto čime moramo najviše da se bavimo. Nova energetska politika Srbije je osnovni prioritet kako bismo obezbedili nezavisnost, a time i samostalnost u odlučivanju - rekla je Brnabićeva.

Istakla je da je sa strateško - političke strane kada je reč o energetici važna saradnja sa regionom i da je gradnja naftovoda ka Mađarskoj, nakon što je Hrvatska odlučila da prekine snabdevanje Srbije ruskim gasom preko JANAF-a, primer povezivanja regiona.

- Svako od nas treba da razmišlja na duže staze, ne dnevnopolitički i iz najnižih pobuda da se nekome nanese šteta. Mi smo koristili 70 odsto JANAF-a i oni će sada imati gubitak kada mi počnemo da koristimo alternativne izvore - rekla je premijerka.

Dodala je da napadi i intencije da Evropa zabrani nafotovod ka Mađarskoj nemaju smisla, jer EU ne odlučuje ni kada su u pitanju zemlje članice, a posebno ne kada je u pitanju Srbija koja je u predpristupnom statusu.

- Sada čujemo iz Hrvatske da EU mora nas da spreči da gradimo naftovod sa Mađarskom, kao da nešto mogu oni na neki način da utiču na to gde će Srbija da gradi svoje energetske kapacitete. Nije u funkciji EU da utiče na bilo koju članicu, a ne na nekoga ko je u predpristupnom statusu, ali kako možete da utičete na to šta ćemo mi graditi - rekla je Brnabićeva.

Ona je naglasila još jednom da je važno da region bude stabilan i povezan i da je to u interesu svake zemlje u regionu.

Što se tiče formiranja Vlade, Brnabićeva je rekla da će biti formirana do 1. novembra i kaže da će biti iznenađenja.

- Biće iznenađenja to mogu da potvrdim, i u samoj strukturi Vlade i u kadrovskim rešenjima, ali neću o tome govoriti. Još jednom ću reći samo da to mora da bude Vlada koja će se hrabro boriti za nezavisnost Srbije i čuvati naše nacionalne interese - ističe premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading