HITNO EVAKUISANI ĐACI PET BEOGRADSKIH ŠKOLA: Ponovo dojave o bombama, policija na terenu

Autor:

Hronika

17.10.2022

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dojave o bombama u pet škola u Beogradu.

HITNO EVAKUISANI ĐACI PET BEOGRADSKIH ŠKOLA: Ponovo dojave o bombama, policija na terenu

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama prema prvim informacijama, dobile su dve srednje škole u Beogradu - Medicinska škola na Zvezdari i Trinaesta beogradska gimnazija, navodi se na Telegram nalogu Serbia live.

Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani.

Nešto kasnije se ovim povodom objavio MUP.

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su jutros na elektronske adrese pet škola na teritoriji Beograda, tri srednje i dve osnovne.

Dojave su stigle na mejl adrese „Medicinske škole“ na Zvezdari, "13 beogradske gimnazije",  Srednje škole "Barajevo", kao i na adrese dve osnovne škole "Pavle Popović" u Vraniću i "Branislav Nušić" na Voždovcu. 

Ekipe MUP-a su na terenu, učenici  i zaposleni su evakuisani, a nakon okončanja KD pregleda učenici će biti vraćeni u klupe, nakon potvrde da je bezbedno, navodi se u saopštenju.

Učenici OŠ  "Pavle Popović" u Vraniću su vraćeni na nastavu, nakon što je MUP utvrdio da je reč o lažnoj dojavi. 

O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

Podsetimo, policija u Srbiji je tokom maja meseca izvršila je pregled ukupno 224 škole u Novom Sadu na severu zemlje, Nišu i Leskovcu na jugu, koje su prethodno dobile dojavu da je postavljena eksplozivna naprava, i utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese škola.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je tada da je policija utvrdila da su sve dotadašnje dojave o bombama u školama bile lažne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading