VOJVOĐANSKI FUNKCIONER I DALJE IZBEGAVA ODGOVOR: Siročićima oteo auto, a švrćka se po Crnoj Gori

Autor:

Vesti

22.09.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Vuletić se vozika službenom škodom koja pripada dečjem domu.

VOJVOĐANSKI FUNKCIONER I DALJE IZBEGAVA ODGOVOR: Siročićima oteo auto, a švrćka se po Crnoj Gori

Foto: Tanjug

Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, i posle sedam dana odbija da odgovori na pitanje Republike zbog čega je oteo škodu od siročića, odnosno zašto se vozika službenim vozilom koje pripada Dečjem selu u Sremskoj Kamenici, koje je inače, u nadležnosti sekretarijata na čijem je čelu.

Kao što smo već pisali, ovog vojvođanskog funkcionera smo kontaktirali još u petak s konkretnim pitanjem prosleđenim SMS porukom i na njegovu službenu mejl adresu. Tada nam je rekao da se nalazi u inostranstvu i da će se javiti sutradan, ali od njega ni traga ni glasa, sve do juče, kada nas je pozvao telefonom, vidno uznemiren.

- Nalazim se na službenom putu u Crnoj Gori, recite mi šta vas zanima - rekao je, očigledno nervozan zbog teksta koji smo objavili u sredu.

Umesto konkretnog odgovora, usledilo je pitanje "o čemu ćemo sledećem da pišemo" da bi se čula i njegova strana priče, uz opasku da će razmisliti da li će odgovoriti ili ne. Kada smo mu SMS porukom poručili da ni na prethodno pitanje nije odgovorio i da ne ispunjavamo želje sagovornicima, razgovor je okončan.

S druge strane, nismo uspeli da dobijemo ni zvaničan komentar nadležnih u Dečjem selu, koji su Vuletićevom krivicom ostali bez automobila. Da li je u pitanju strah ili nešto drugo, nismo uspeli da saznamo, mada je sagovornik, koji nam je otkrio čitavu aferu s bahatim sekretarom u vojvođanskoj vladi, upravo iz ove ustanove socijalne zaštite.

Podsetimo, Vuletić, zloupotrebljavajući službeni položaj, vozi škodu superb, koja je kupljena za potrebe pomenute ustanove u kojoj su smeštena deca bez roditeljskog staranja, uskraćujući zaposlenima, pa time i toj deci da se vozilo namenski koristi. Kako nam je otkrio izvor iz Dečjeg sela, radnici zbog Vuletića maltene nemaju pristup vozilu koje je navodno nabavljeno za njihove potrebe. On dodaje i da ovo nije usamljen slučaj da Vuletić koji šest godina rukovodi pomenutim sekretarijatom iskorišćava poziciju na kojoj se nalazi, ali da je ovo ipak najdegutantniji.

- Našao od siročića da otima. Stvarno sramota i nečuveno - naveo je on.

Ko je Predrag Vuletić

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova postao je u junu 2016. Pre toga je radio kao konsultant direktora Uprave carine i savetnik ministra za rad i zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja u Vladi Srbije. Od 2013. do 2014. bio je savetnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading