Skandalozan potez Fudbalskog kluba Partizan, izlaze iz Sportskog društva

Autor:

Sport

22.09.2022

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Neprimerna i neshvatljiva odluka na sednici uprave FK Partizan. Crno-beli žele da istupe iz Sportskog društva!

Skandalozan potez Fudbalskog kluba Partizan, izlaze iz Sportskog društva

Foto: Starsport

Fudbalski klub Partizan izdao je saopštenje povodom čitave situacija oko izbora u JSD Partizan. Čelni ljudi "parnog valjka" doneli su neočekivanu i šokantnu odluku da istupe iz Sportskog društva Partizan. "Grobari" su u neverici nakon sednice uprave u sredu veče FK Partizan, a saopštenje crno-belih prenosimo u celosti:

- Fudbalski klub ''Partizan'', kao član Jugoslovenskog sportskog društva ''Partizan'' oštro osuđuje nezapamćen protivzakonit pritisak koji je pre sednice vršen na pojedine delegate u Skupštini JSD ’’Partizan’’ i zahteva da nadležni organi odmah preduzmu mere iz svoje nadležnosti.

- Fudbalski klub ’’Partizan’’, kao član JSD ’’Partizan’’, osuđuje, ne prihvata i ne može da prihvati nezakonito i nestatutarno ponašanje predsednika košarkaškog kluba O.M. u Skupštini JSD ’’Partizan’’.

- Fudbalski klub ’’Partizan’’, kao član JSD ’’Partizan’’, insistira da se izborni proces u JSD ’’Partizan’’ održi u svemu na način propisan aktima JSD ’’Partizan’’, i ističe da  odluke „donete“ od grupe predstavnika određenog broja članova JSD ’’Partizan’’, nisu u skladu sa aktima JSD ’’Partizan’’.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Uprava FK Partizan

- FK ''Partizan'' pruža punu podršku regularno izabranom rukovodstvu i upravi JSD ''Partizan'' u prevazilaženju nastale situacije i uspostavljanju zakonitog rada u JSD ''Partizan'' i u potpunosti je saglasan sa svim zakonom preduzetim koracima ostvarenim u vidu pokretanja svih odgovarajućih pravnih postupaka – podnošenja krivičnih prijava, tužbe za poništaj nezakonite i nestatutarne odluke nadležnom sudu i žalbe na rešenje Agencije za privredne registre.

- Fudbalski klub ’’Partizan’’ je dužan da u svom radu dosledno poštuje zakonske norme, te se samim tim ne može povinovati nezakonitim odlukama nelegitimne i nezakonite navodno izabrane „nove“ uprave JSD ''Partizan'', naročito ako su iste suprotne pravima obavezama i interesima članova FK ’’Partizan’’.

 

 

- Skupština FK ’’Partizan’’, kao najviši organ Kluba donela je odluku da Fudbalski klub ''Partizan'' uslovno istupi iz članstva u Jugoslovenskom sportskom društvu ''Partizan''.

Ova odluka stupa na snagu preventivno i primenjuje se ukoliko od strane nezakonite navodne uprave JSD ’’Partizan’’, bez održavanja nove sednice skupštine JSD ''Partizan'' i zloupotrebom ovlašćenja iz čl. 21. Statuta JSD ''Partizan'' bude doneta odluka kojom se odlučuje o pravima i obavezama Fudbalskog kluba ''Partizan'' kao člana JSD ’’Partizan’’.

- Skupština FK ’’Partizan’’ pruža punu podršku predsedniku, Upravnom odboru i generalnom direktoru Kluba u cilju zaštite interesa članstva Kluba i interesa Kluba i stvaranja uslova da se omogući nesmetana realizacija domaćih i medjunarodnih obaveza, kroz redovno i stabilno poslovanje Kluba - stoji u saopštenju kluba.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading