PREDSEDNIK SRBIJE STIGAO U ABU DABI: Prva zvanična poseta Vučića u novom mandatu

Autor:

Vesti

10.09.2022

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima Srbija godinama ima veoma bliske odnose.

PREDSEDNIK SRBIJE STIGAO U ABU DABI: Prva zvanična poseta Vučića u novom mandatu

Foto: Printscreen/Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sleteo je u Abu Dabi i započeo zvaničnu dvodnevnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

U teškoj globalnoj krizi ova poseta za Srbiju znači mnogo jer Ujedinjeni Arapski Emirati su sedmi na svetu po naftnim rezervama, tj. poseduju skoro 6 odsto svetskih rezervi nafte.

U Abu Dabiju predsednik Srbije dolazi na poziv njegovog visočanstva šeika Mohameda Bin Zajeda, predsednika UAE, dugogodišnjeg ličnog prijatelja, a i velikog prijatelja Srbije, koji je nakon smrti svog brata Kalife postao predsednik Emirata, a koga svetski mediji danas svrstavaju među najmoćnije ljude na svetu zbog mudre politike koju je vodio, kao i zbog energetskih potencijala kojima raspolaže.

Na početku rata u Ukrajini svetski mediji su objavili da je odbio da se javi na telefon predsedniku SAD DŽozefu Bajdenu koji je pokušavao dve nedelje da stupi u kontakt sa njim kako bi pokušao da utice na način raspolaganja energetskim resursima.

Bilateralni sastanci i potpisivanje sporazuma biće održani u novoizgrađenoj Palati Al Vatan (Palata naroda), novom simbolu arapskog sveta, koja se nalazi na obali Abu Dabija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading