VUČIĆ SA KOMANDANTOM NACIONALNE GARDE OHAJA! Predsednik odlikovao generala-majora Džona Harisa: Dokazao je da je prijatelj Srbije! (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.09.2022

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Harisom u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

VUČIĆ SA KOMANDANTOM NACIONALNE GARDE OHAJA! Predsednik odlikovao generala-majora Džona Harisa: Dokazao je da je prijatelj Srbije! (VIDEO)

Foto: Tanjug/M.MILIVOJEVIĆ

Nakon sastanka, predsednik Vučić uručio general-majoru Džonu Harisu Orden srpske zastave drugog stepena za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

- General Haris je znatno doprineo razvoju odnosa naše dve zemlje. Prošle godine obeležili smo 15 godina uspešne saradnje sa Nacionalnom gardom Ohaja. Želim da naglasim da visoko cenimo pomoć NG Ohaja u razvoju baze Jug, kao i sajber bezbednosti i humanitarnim akcijama - kaže Vučić.

On je podsetio da je NG Ohaja donirala medicinsku opremu tokom pandemije korona virusa našim vojnim bolnicama.

- Želim da kažem i nešto što je bio moj utisak kada sam kao potpredsednik Vlade i ministar odbrane posetio Kraljevo potpuno drugim povodom. Odveli su me u školu gde su zajedno radili Amerikanci i Srbi, popravljali je, naši vojnici zajedno. Ja sam se pitao da li je ovo neka predstava, a onda sam se raspitao, i saznao sam da više od 20 dana rade zajedno i da se zajednički bore da naprave najbolje uslove za našu decu. Video sam američke vojnike kako rade najteže poslove kako bi naša deca imala najbolje uslove. Bio sam srećan da posle svega teškog i tragičnog što se desilo 1999. godine možemo da obnavljamo stara prijateljstva iz Prvog i Drugog svetskog rata - kazao je predsednik.

Vučić ističe da je uveren kako će poseta generala Harisa Beogradu nastaviti da snaži prijateljstvo naše dve zemlje. 

- Nadam se da ćete nastaviti da ulažete trud u razvoj sve boljih odnosa Srbije i SAD. Hvala vam generale Haris, i čestitam vam - rekao je predsednik.

General Haris se zahvalio predsedniku i predstavnicima Vojske Srbije.

- Ovo je zaista velika čast, i duboko sam počastvovan što sam ga lično od vas primio, od čoveka koji neumorno radio kako bi svet bio bolje mesto. Nastavićemo da radimo za našu decu, i decu naše dece - zaključio je Haris.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading