VAŠINGTON JE GAZDA U PRIŠTINI! Bivši doplomata o situaciji na KiM: U njihovim rukama je i nož i pogača!

Autor:

Vesti

01.08.2022

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Priština po nalogu SAD odložila primenu odluke o preregistraciji vozila i uvođenju deklaracijskih listova, umesto srpskih ličnih karata, bivši diplomata Zoran Milivojević kaže da je sada jasno ko je gazda u Prištini i ističe odlučnost Srba da se brane, te međunarodni kontekst koji je, kaže, drugačiji nego pre šest meseci.

VAŠINGTON JE GAZDA U PRIŠTINI! Bivši doplomata o situaciji na KiM: U njihovim rukama je i nož i pogača!

Foto: youtube.com/B92 TV

- Vašington je gazda u Prištini i to je sad nedvosmisleno jasno, a mi o tome govorimo mesecima. Vašington je gazda i kod njega su i nož i pogača - poručio je Milivojević za Tanjug.

On je ukazao na saopštenje NATO u vezi sa tablicama, u kome se, kaže, navodi da KFOR garantuje Rezoluciju 1244, po kojoj su spremni da intervenišu.

- U tom saopštenju, koje je dosta dugačko, samo na kraju ima jedna reč koja je problematična, gde oni između ostalog pozivaju na mir i dijalog, ali i na dobre susedske odnose i to je jedini problem - rekao je Milivojević.

Po nalogu SAD, vlada privremenih prištinskih institucija odlučila je da za 30 dana odloži primenu odluke o ličnim dokumentima i preregistraciji vozila, ukoliko budu uklonjene barikade postavljene na administrativnim prelazima.

Na administrativnom prelazu Jarinje i dalje su blokade koje su Srbi postavili u znak protesta, a u mestu Rudare okupio se veliki broj građana, koji su došli da protestuju protiv odluka Prištine.

Takođe, širom Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana ovog jutra osvanuli su plakati i bilbordi sa parolama "Ovo je ZSO".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading