ANA BRNABIĆ REAGOVALA NA KURTIJEVE IZJAVE: On je sramota današnjeg Balkana, Vučić i Srbija pozivaju na mir!

Autor:

Vesti

31.07.2022

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, reagovala je na sramnu izjavu Aljbina Kurtija u kojoj je optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića za izazivanje nemira.

ANA BRNABIĆ REAGOVALA NA KURTIJEVE IZJAVE: On je sramota današnjeg Balkana, Vučić i Srbija pozivaju na mir!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Sve što vidimo danas, rezultat je Kurtijevih unilateralnih poteza. Srbija ništa nije uradila da započne ovu krizu, Srbi na KiM nisu učinili apsolutno ništa da izazovu ovo što danas vidimo. Upravo suprotno, ovo je epilog višegodišnjeg maltretiranja Srba na KiM i nepoštovanja međunarodnih sporazuma. Predsednik Vučic i Srbija pozivaju na mir, stabilnost, povezivanje i saradnju, a Aljbin Kurti je sramota današnjeg Balkana. Kurti je čovek čija je jedina politika stalno nasilje i stalne provokacije.

- Kurti je taj koji je doveo stvari do ove tačke - ukidanjem prava glasa Srbima, zabranom održavanja izbora na teritoriji KiM, nepoštovanjem Briselskog sporazuma i otvorenim priznanjem da Priština nikada neće implementirati Briselski sporazum, kao i namerno pogrešnim i selektivnim tumačenjem starih sporazuma - zaključila je Brnabić.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading