Čovek koji je obeležio prošlu sezonu u F1 otkrio: Dobijao sam pretnje smrću! Hteli su da naude i mojoj porodici!

Autor: Tanjug

Sport

31.07.2022

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši direktor trka Formule 1 Majkl Masi priznao da je prošle godine posle trke u Abu Dabiju dobijao pretnje smrću, prenosi "Bi-Bi-Si".

Čovek koji je obeležio prošlu sezonu u F1 otkrio: Dobijao sam pretnje smrću! Hteli su da naude i mojoj porodici!

Foto: Tanjug/AP

Vozač Red Bula Maks Ferštapen osvojio je u decembru prošle godine titulu šampiona u F1 trijumfom na Velikoj nagradi Abu Dabija, pošto je u poslednjoj trci sezoni posle sejfti kara i loših odluka direktora trke u poslednjem krugu pretekao vozača Mercedesa Luisa Hamiltona. Ferštapen je sezonu završio sa 395,5 bodova, osam više od Hamiltona. Holanđanin je po prvi put u karijeri osvojio šampionsku titulu.

Majkl Masi je početkom ove godine dobio otkaz, ali je ostao u FIA. On je pre nekoliko nedelja odlučio da se povuče iz FIA-e.

- Bilo je zaista mnogo mračnih dana. Osećao sam da sam najomraženiji čovek na planeti. Dobijao sam pretnje smrću. Ljudi su pretili da će doći po mene i moju porodicu. Gleadao sam u ljude i pitao se hoće li nasrnuti na mene - rekao je Masi za "Njuz korp".

On je istakao da je dobio brojne pretnje od navijača Mercedesa na društvenim mrežama.

- Poruke su bile šokantne. Rasističke, uvredljive, ofanzivne, nema kako me nisu nazivali. Ne samo na Fejsbuku već i preko Linkedina, koji bi trebalo da je profesionalna, biznis platforma. Nisam želeo ni sa kim da razgovaram, čak ni sa prijateljima i članovima porodice. Samo sa najbližima. Hteo sam da budem sam. Ovo iskustvo me je učinilo jačom osobom - zaključio je Masi, koji sada živi u Australiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading