Momirović: Brza saobraćajnica Šabac – Loznica, projekat koji će ovom delu Srbije doneti ubrzani privredni napredak

Autor:

Vesti

27.06.2022

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brza saobraćajnica od Šapca do Loznice, najveći je saobraćajni infrastrukturni projekat u ovom delu Srbije, jedan od deset projekata autoputeva i brzih saobraćajnica koje trenutno realizujemo u našoj zemlji i predstavlja snažnu podršku privredi i privrednicima, dolasku novih investicija i rastu plata, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska radova na brzoj saobraćajnici Šabac – Loznica, u blizini mesta Lešnica.

Momirović: Brza saobraćajnica Šabac – Loznica, projekat koji će ovom delu Srbije doneti ubrzani privredni napredak

Foto: Republika

- Uprkos činjenici da je na istoku Evrope rat, uz izazov kako obezbediti održivu potrošnju energenata, Srbija nije obustavila radove ni na jednom projektu, i fokusirana je na ekonomski rast i razvoj zemlje - rekao je Momirović.

Sa ministrom  Momirovićem u obilasku radova bili su i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, kao direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić.

Foto: Republika

Radovi na brzoj saobraćajnici Šabac-Loznica

- Svi radovi i sve aktivnosti se odvijaju po planovima i zacrtanom dinamikom zahvaljujući dobroj saradnji svih koji učestvuju na izgradnji ovog projekta, i naš cilj je da brza saobraćajnica od Šapca do Loznice bude završena do septembra 2024 godine - kazao je direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović ovom prilikom je istakao da je izgradnja brze saobraćajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih zadataka u drumskom transportu, s obzirom da je reč o projektu koji je važan za razvoj Loznice, Podrinja i ovog kraja naše zemlje.

Foto: Republika

Radovi na brzoj saobraćajnici Šabac-Loznica

Nakon obilaska radova na brzoj saobraćajnici Šabac – Loznica, ministar Momirović takođe je obišao radove na izgradnji lokalnih puteva i razgovorao sa meštanima u mesnim zajednicama Gornje i Donje Nedeljice.

- Rekonstrukcija puteva se odvija po planu i sve ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao meštanima kada je reč o rekonstrukciji puteva, biće i realizovano jer se odgovorno pristupa svim problemima i izazovima sa kojima se ljudi suočavaju - rekao je Momirović.

Ministar je dodao da je u prethodnom periodu investirano više od 200 miliona dinara i izgrađeno više od 16 km puteva, a u planu je da se rekonstruiše i izgradi 68 km puteva u ovom kraju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading