Ada Ciganlija okićena medaljama: Srpski kajakaši i kanuisti prigrabili odličja na Prvenstvu Evrope! (FOTO)

Autor:

Sport

27.06.2022

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva zlata i dva srebra, bilans je učinka srpskih reprezentativaca na Prvenstvu Evrope u kajaku i kanuu za juniore i mlađe seniore 2022. koje je od 23. do 26. juna 2022. održano u sportskoj oazi srpske prestonice Adi Ciganliji.

Ada Ciganlija okićena medaljama: Srpski kajakaši i kanuisti prigrabili odličja na Prvenstvu Evrope! (FOTO)

Foto: KSS

Za mesta na pobedničkom postolju borilo su se ukupno 33 nacije, u 38 disciplina u dve konkurencije i preko 900 takmičara.

Grb Srbije branilo 11 devojaka i 19 momaka u 27 discpilina. Finiš takmičenja poslednjeg dana šampionata Starog kontinenta iznedrio je četiri medalje u nizu za mlade srpske asove koji su svojim fantastičnim izdanjem obasjali  “beogradsko more” i izazvali erupciju radosti srpskoj selekciji.

Srpske juniorke u disciplini K2-500 Dina Bacelj i Dunja Stanojev iskovale su najsjajnije odličje - zlato! Dunja je takodje osvojila i srebrnu medalju dok je Strahinja Dragosavljević osvojio zlato! 

Foto: KSS

Dina Bacelj i Dunja Stanojev

 


U konkurenciji mlađih seniora, pred domaćom publikom, srpski četverac na 500 metara u sastavu Stefan Vrdoljak, Nikola Kovačević, Luka Stojkov i Branko Lagundžić osvojio je srebrnu medalju!

Foto: KSS

Strahinja Dragosavljević

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading