Bez ulaganja ništa od ovoga ne bi bilo: Mirko Nišović zahvalio državi, predsedniku Aleksandru Vučiću i ministru Vanji Udovičiću uoči EP u Beogradu!

Autor:

Sport

20.06.2022

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U periodu od 23. do 26 juna, srpska prestonica ugostiće više od 850 takmičara iz 33 zemlje sveta, a povod je - Evropsko prvenstvo za juniore i seniore do 23 godine u kajak kanu sprintu. Domaćin prvenstva je Kajaški savez Srbije, a takmičenje se ogranizuje na regatnoj stazi Savskog jezera na Adi Ciganliji.

Bez ulaganja ništa od ovoga ne bi bilo: Mirko Nišović zahvalio državi, predsedniku Aleksandru Vučiću i ministru Vanji Udovičiću uoči EP u Beogradu!

Foto: Kajakaški savez Srbije

Kajakaši će se nadmetati u dve kategorije: juniori (uzrasta od 15 do 18 godina) i mlađi seniori (uzrasta od 19 do 23 godine), a srpska ekipa već ima reputaciju favorita i to nije bez razloga. Naime, 2017. godine, kada je Beograd poslednji put bio domaćin, reprezentacija je osvojila rekordnih devet medalja – najviše u istoriji kajaka.

Republika

Foto: Kajakaški savez Srbije

Srpska kajak reprezentacija

 

Predsednik kajakaškog Saveza Srbije Mirko Nišović rekao je za "Pink.rs" da se od ovog takmičenja očekuje dosta, posebno jer se čak po treći put organizuje u prestonici Srbije. On je dodao da je velika čast i zadovoljstvo to, što će Beograd posetiti veliki broj uspešnih sportista koji na velikim svestskim takmičenjima ostvaruju neverovatne uspehe.

Foto: Kajakaški savez Srbije

Mirko Nišović

 

- Žao mi je samo, što usled trenutne situacije u svetu, Rusija i Belorusija, koje zajedno broje preko 100 sportista neće moći da dođu. Oni su kod nas uvek dragi gosti - rekao je Nišović.

Govoreći o važnosti ovog sporta, predsednik Saveza navodi da je ovo idealna prilika da se vožnja kajakom i kanuom promovišu, kako bi klubovi širom Srbije dobili nove sportiste, i mlade naraštaje koji će krenuti koracicma sadašnjih sportista i reprezentativaca Srbije.

Republika

Foto: Kajakaški savez Srbije

Kajakaška reprezentacija Srbije

 

- Često idemo po školama u Srbiji, sa sobom nosimo Ergometre, kako bi deca mogla da steknu i stvore pravu sliku o kajaku. I dobra stvar je to, što uvek, posle promocije dobijemo novog polaznika zainteresovanog za ovaj sport - naveo je Nišović.

Kada su u pitanju očekivanja od naših sportista, Nišović ističe da se nada medaljama.

- Puno očekujemo od Zdjelara, ali on ima nesreću, jer se na ovom takmičenju neće takmičiti u sojoj disciplini. On će imati šansu da zablista posle takmičenja u Parizu, a to će biti aktielno tek 2025. godine. MOK stalno menja discipline. U Tokiju je bilo veslanje na 200 metara, a sada to nije slučaj - objasnio je Nišović.

Foto: Kajakaški savez Srbije

Mirko Nišović

 

Mišović je potom otkrio da se naši kajakaši od novembra meseca pripremaju za ovo evropsko takmičenje. Kako je i sam bio Olimpijski šampion, i trostruki prvak sveta, navodi da se na sve načine trudi da našim sportistima priušti sve ono, što je i njemu samom nedostajalo kada se aktivno bavio sportom.

Republika

Foto: Kajakaški savez Srbije

EP u kajaku - Beograd

 

- Ja sam najdalje mogao da dobacim do Neretve, Makarske ili Poreča, a oni dva puta idu u Tursku kako bi se pripremali. Tu je prisutna kompletna logistika kada su pripreme u pitanju - rekao je Nišović, pa se našalio:

- Idemo dotle da se plašimo da ih ne pokvarimo - dodao je Mišović.

Kako kaže, veliku zahvalnost duguje najpre Ministarstvu omladine i sporta, ministru Vanji Udovičiću, državi, i predsedniku Aleksandru Vučiću, bez čijeg ulaganja kajak ne bi mogao da opstane.

- Veliko hvala državi, i finansijama koje dobijamo od njih. Hvala i Adi Ciganliji, jer je zbog našeg takmičenja pomereno otvaranje kupališne sezone. Dali su nam veliko poverenje, i hvala im na tome - kaže Nišović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading