Ni prelom nosa ga nije sprečio da stigne do zlata: Vuk Josifović stigao do najsjajnijeg odličja na Svetskom prvenstvu u karateu! (FOTO)

Autor: Slađana Stepanović

Sport

14.06.2022

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska prestonica bila je domaćin Svetskog prvenstva u karateu u konkurenciji kadeta, juniora i seniora, kao i Svetskog kupa za decu koje je održano 11. i 12. juna u dvorani "Šumice".

Ni prelom nosa ga nije sprečio da stigne do zlata: Vuk Josifović stigao do najsjajnijeg odličja na Svetskom prvenstvu u karateu! (FOTO)

Foto: republika.rs

- Gde ti je kimono? – pitao je u nedelju predsednik Srpske karate unije, Marko Nicović, mladog šampiona Vuka Josifovića (19), dok se peo na pobedničko postolje da primi zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u karateu, a naš prvak mu je rekao :

- Potpuno je krvav.

 

Foto: republika.rs

Vuk Josifović

 

Ovog sportistu iz Beograda ni prelom nosa nije sprečio da se za tri minuta vrati na borilište sa željom da završi treću borbu koja ga je odvela do zlata.

- Poslednji meč sa zemljakom krenuo je mojim vođstvom, ali me je to izgleda previše opustilo i uspavalo, pa me je ubrzo prestigao. Nakon toga imali smo i raspravu sa sudijom, a on me je u jednom trenutku u pauzi isfrustrirano udario rukom dok smo ležali. Sudija nam je tada pomogao da rešimo nesporazum i nastavimo borbu. Međutim, onda je on dobio kaznu za nekontrolisan udarac u moju vilicu. Tada sam rešio da idem na sve ili ništa i nisam pazio na njegovu nogu koja me je udarila u nos. Srušio sam se na zemlju. Krv iz nosa mi je šikljala – opisuje Vuk za Republika.rs.

Prema njegovim rečima, nakon doktorske intervencije vratio se u borilište sa željom da završi meč.

- Tada nisam ni znao da mi je nos polomljen. Samo sam hteo da završimo borbu, ali mi trener nije dozvolio, a tada su sudije odlučile i da diskvalifikuju mog protivnika. Očekivao sam da će taj udarac ipak biti njegov poen, a on mi se izvinio za povredu. Puno sam naučio u toj borbi, što je i najbitnije, a kao protivnici smo bili prilično podjednaki. Moj dečački san se ostvario i zlato je konačno zasijalo na mojim grudima – zaključuje mladi šampion.

Foto: republika.rs

Vuk Josifović i trener Nikola Radosavljević

 

Trener reprezentacije Srbije, Nikola Radosavljević (26), u čijem klubu je i Vuk sa samo sedam godina naučio prve pokrete, kaže za naš portal da su srpski karatisti ove godine pokazali celom svetu zavidan nivo u ovoj plemenitoj veštini.

- Ponosan sam na sve učesnike iz naše zemlje. Ispunili su sva moja očekivanja. Voleo bih da imam zbir svih medalja, ali, nažalost, još uvek nemam, osim za 12 takmičara iz mog kluba koji su kući otišli sa 13 medalja, ali to ne znači da su oslobođeni obaveznog dolaska na večerašnji trening – našalio se u nedelju sensei Radosavljević iz beogradskog karate kluba „Japan“.

Foto: republika.rs

Slađana Stepanović

 

Naša novinarka treća na svetu

Novinarka Srpskog telegrafa, Slađana Stepanović, koja je u maju postala prvak Srbije, takođe je učestvovala na SP u karateu sa klupskim drugarom Vukom, i u kategoriji seniora u borbama osvojila bronzanu medalju.

- Teže borbe od tih takmičarskih su mi svakako one sa vremenom i rastrzanošću između svih obaveza, jer je to sa 33 godine izuzetno teško. Kada u njima pobedim i stignem na svaki trening u nedelji, kao i da se dokopam svih ekskluzivnih informacija u crnoj hronici, ove pobede na borilištima mi dođu samo kao šlag na već bogatu tortu – istakla je naša koleginica Slađana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading