BEOGRAD JE SPREMAN ZA NOVI SPEKTAKL: Srpska prestonica je ponovo u epicentru evropskog sporta!

Autor:

Sport

30.05.2022

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što su ljubitelji sporta mogli da uživaju u spektaklima koji su odigrani u beogradskoj „Štark Areni“, kada je krem svetske atletike i evropske košarke vojevao za priznanja u srpskoj prestonici, Beograd će još jednom biti u centru pažnje evropskih ljubitelja sporta.

BEOGRAD JE SPREMAN ZA NOVI SPEKTAKL: Srpska prestonica je ponovo u epicentru evropskog sporta!

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Na beogradskom bazenu „11. april“ održaće se od 2. do 4. juna Fajnal-ejt vaterpolo Evrolige, a domaćin takmičenja je Vaterpolo klub Novi Beograd koji je nedavno stigao i do prvog trofeja u srpskom šampionatu.

Za ovu priliku bazen Sportskog centra „11. april“ dobio je mntažne tribine pa će predstojećem spektaklu moći da prisustvuje 1.500 ljubitelja sporta i vaterpola koji će svakako dati „vetar u leđa“ našem klubu u pokušaju da u svom prvom učešću na završnom turniru elitnog takmičenja, stignu i do velikog uspeha.

U četvrtfinalnom duelu srpski šampion će odmeriti snage sa francuskim Marsejom, a pored ove dve ekipe na Fajnal-ejtu učestvuju i italijanski klubovi Pro Reko i Breša, budimpeštanski Ferencvaroš, nemački Hanover, španska Barseloneta i dubrovački Jug. Titulu brani ekipa Pro Reka.

Republika

Foto: Starsport

VK Novi Beograd

 

Na konferenciji za medije pred finiš elitnog takmičenja, pomoćni trener Novog Beograda, Aleksandar Bakić je izneo očekivanja srpskog vaterpolo šampiona:

- Praktično nam cela sezona staje u tu utakmicu. Radili smo pošteno i veoma vredno kako bismo pobedili ekipu Marseja. Zato ne sumnajm da ćemo u taj duel ući maksimalno spremni i motivisani. Znamo protiv koga igramo i koliko kvalitetne igrače ima Marsej. Predvodi ih naš bivši reprezentativac Andrija Prlainović, ali mi ćemo biti fokusirani da na pravi način uradimo naše zadatke. Nadam se da ćemo tog 2. juna slaviti pobedu i prolaz u polufinale.

- Parovi četvrtfinala LEN Evrolige:

Novi Beograd (SRB) – Marsej (FRA)

Breša (ITA) – Hanover (NEM)

Pro Reko (ITA) – Barseloneta (ŠPA)

Ferencvaroš (MAĐ) – Jug Dubrovnik (HRV)

U slučaju uspeha u četvrtfinalnom duelu sa francuskom ekipom, Novi Beograd će se u borbi za veliko finale sastati sa pobednikom meča u kojem se sastaju italijanska Breša i nemački Hanover.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading