TO MOŽE SAMO BEOGRAD: Goran Vesić se oglasio nakon završetka fajnal-fora Evrolige održanog u srpskoj prestonici!

Autor:

Sport

21.05.2022

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Elitno evropsko košarkaško takmičenje za sezonu 2021/22 je okončano.

TO MOŽE SAMO BEOGRAD: Goran Vesić se oglasio nakon završetka fajnal-fora Evrolige održanog u srpskoj prestonici!

Foto: Republika

Pobedom nad madridskim Realom rezultatom 58:57, košarkaši Anadolu Efesa predvođeni srpskim reprezentativcem Vasilijem Micićem, stigli su do druge uzasopne titule evropskog šampiona, a nakon ceremonije dodele pehara na društvenoj mreži Fejsbuk, oglasio se i zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Završen je F4 turnir Evrolige u Beogradu!

Košarkašima Efesa slava i titula, a košarkašima Reala, Olimpijakosa i Barselone zahvalnost jer su bili deo velikog sportskog spektakla.

Hvala svima koji su bili deo ovog velikog turnira! Košarkašima, trenerima, našim prijateljima iz Evrolige, navijačima, novinarima, Beograđankama i Beograđanima koji su učestvovali u organizaciji, volonterkama i volonterima, policiji i komunalnoj miliciji… Beograd je ponosan na sve vas! Nije bilo lako nadmašiti turnir iz 2018. godine, ali organizacija ovog turnira je bila bolja.. 

To može samo Beograd! Dva puta domaćin F4 za četiri godine, 20 hiljada gostiju, predivna promocija sporta i Beograda, direktan prenos utakmice u preko 70 zemalja. I na kraju, mada nije najmanje važno, Beograd je zaradio skoro Z0 miliona evra od ovog turnira. 
Večeras nema srećnijeg čoveka od mene. Još jedna pobeda svih nas. Još jedna pobeda Beograda! 

Zato što smo bili hrabri i kandidovali se za organizaciju turnira kada niko u Evropi nije smeo! Zato što smo verovali u sebe da možemo ono što drugi ne mogu! Zato što volimo svoj grad, borimo se i živimo za njega. Zato što nam je slava Beograda važnija od lične slave. Zato što želimo da Beograd bude najbolji!

Bila mi je čast da predvodim organizaciju ovog turnira. Ali slava i pobeda pripadaju Beogradu i svim njegovim sugrađankama i sugrađanima.

To je tako!

Republika

Foto: Tanjug/AP

KK Anadolu Efes - šampion Evrope u sezoni 2021/22

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading