KURTI "SIROTAN": Živi kao podstanar, zarađuje manje nego njegova žena, mnogo toga je u NJENOM VLASNIŠTVU

Autor:

Svet

14.06.2022

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer lažne države Aljbin Kurti je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio svoju imovinu u kojoj je naveo samo stan svoje supruge u vrednosti od 400.000 evra.

KURTI "SIROTAN": Živi kao podstanar, zarađuje manje nego njegova žena, mnogo toga je u NJENOM VLASNIŠTVU

Foto: Profimedia

Aljbin Kurti je prijavio da na računu u banci ima oko 400 evra gotovine, dok je njegova supruga uštedela 23.000 evra, preneo je Kosovo onlajn pisanje prištinskih medija.

Kako je Kurti prijavio, njegova supruga je podigla kredit od 290.000 evra na period od 25 godina, koji je, kako je naveo, uzela za kupovinu stana. U imovinskoj karti piše i da plaća zakup kuće 250 evra mesečno, na tri godine.

- Živim u iznajmljenoj kući, po ugovoru zaključenom sa stanodavcem B.Z. na period od tri godine s mogućnošću produženja na dodatni period od tri godine uz iste uslove predviđene ugovorom.

Zakupnina je u iznosu od 250 evra mesečno - objasnio je Kurti. Premijer Kosova je kao godišnji prihod prijavio 12.903 evra, dok njegova supruga ima godišnji prihod od 39.200 evra.

Ko je Kurtijeva Rita

Supruga Aljbina Kurtija se sve ove godine drži daleko od očiju od javnosti. Radi kao viši istraživač Norveškog instituta za međunarodne poslove na sledeće teme: procena rizika u vezi s terorizmom, ekstremizmom, radikalizacijom, ali i međunarodnim pravom na tzv. Kosovu. Ima doktorat iz međunarodne i intelektualne istorije, koji je stekla na prestižnoj Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka.

Republika

Foto: Profimedia

Rita Augestad Knudsen

Aljbin Kurti, inače vođa kosovskog političkog pokreta Samoopredeljenje, što je i termin koji se pominje u naslovu knjige Rite Augestad Knudsen, nikada nije za medije detaljnije govorio o svom privatnom životu. Ipak, jednom prilikom je izjavio:

Mislim da je život pomalo tajanstven i ne znamo kuda će nas talasi odvesti. Tako sam u Prištini sreo svoju suprugu i ispostavilo se da sam zadovoljan kuda su me talasi odveli.

On je istakao da u porodici nemaju „šefa“, ali, „imaju neku vrstu samouprave“. Kako je otkrio, njegova supruga ima dosta članova porodice koji žive u Oslu, kod kojih odlaze leti, jer „leta su fantastična u Skandinaviji“, dok zimi uglavnom borave na Kosovu.

Supružnici Augestad Knudsen-Kurti venčali su se 2015. Imaju šestogodišnju ćerku Leu.

Prištinski mediji objavili su pre dve godine da Rita zarađuje znatno više od svog supruga. Kurti je tada prijavio da su mu godišnji prihodi oko 19.000 evra, a njegove supruge 42.000 evra, prenele su agencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading