Hvala vam što se borite za ovu zemlju: Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio zlatne srpske boksere! (FOTO)

Autor:

Sport

06.06.2022

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije, danas je primio zlatne srpske boksere.

Hvala vam što se borite za ovu zemlju: Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio zlatne srpske boksere! (FOTO)

Foto: ST/N. PANČIĆ

Tim povodom, obraćajući se srpskim reprezentativcima , predsednik Aleksandar Vučić je istakao:

- Danas je veliki dan za naš sport. Hvala vam na svemu što ste uradili da se promene stvari u srpskom boksu. Boks kao jedan od najpopularnijih sportova u bivšoj Jugoslaviji donosio nam je mnogo medalja. Sa radošću se sećamo gotovo svih takmičenja, od Moskve do Los Anđelesa. Svuda su nas naše legende obradovale medaljama, ali posle toga je nastupilo zatišje i to višedecenijsko. Punih 37 godina ima od kada je legendarni Ljubiša Simić osvojio zlatnu medalju i u tom periodu nismo niti jednom stigli do zlata na Evropskom prvenstvu, a sada smo stigli do dva zlata i bili blizu još jedne medalje. Almiru je malo falilo. Prosto srpski boks se na veliak vrata vraća u Evropu i svet - istakao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i dodao:

- Hoću da se zahvalim svima koji predano rade. Hoču da se zahvalim Nenadu Borovčaninu. Nisam mislio da je moguće tako brzo napraviti povratak u Evropu i svet, ali uz ogroman entuzijazam i  podršku koju smo dobijali iz ruske federacija, ali i Rusije kao države i u stručnom kadru i u organizacionom smislu i na sve druge načine, uspeli smo da narpavimo velike pomake.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Prijem boksera kod predsednika Aleksandra Vučića

 

Zatim je predsednik Republike istakao je jednu zanimljivost:

- Malopre kada sam razgovarao sa ovim zlatnim momcima, pitao sam Agejeva odakle je on. I on mi je odgovorio da je iz Srbije i ja sam mu zahvalan na tome. Hvala im Obojici što se bore za Srbiju, Srbija je njihova zemlja. Neka druga ime je otadžbina i zemlja porekla, ali su svojom sportskom slavom zavoleli našu zemlju. Želim i da kažem hvala i ruskim i srpskim trenerima koji su radili sa njima i koji su se borili da srpski zastavu vrate na pijedestal pobednika. Još jednom veliko hvala.

Na kraju je predsednik Aleksandar Vučić dodao:

- Nama ostaje da uskoro krenemo u izgradnju velikog bokserskog sportskog centra u Ulici Ivana Ribara u Bloku 45. Cena će biti između tri i četiri miliona evra. Od toga je milion evra obezbedio Bokserski savez, a ostatak će obezbediti država Srbija. Bokseri su to zaslužili. Moram se zahvaliti i ljudima iz "Arenesport" koji su ponovo popularizovali boks. Ljudi će ponovo početi da prate boks, posebno kada vide da postrajemo svetska sila. Vladimir Mirončikov je doneo zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva, sada smo uzeli dva zlata na evropskom i ostaje da stignu medalje i sa Olimpijskih igara. Najteže je sa Olimpijade doneti medalju, ali barem neka bude jedna. U teško vreme, ove dve medalje su došle kao meem na ranu i još jednom se zahvaljujem i Artjomu i Vahidu na požrtvovanosi i borbenosti. Hvala vam svima još jednom što se borite za ovu zemlju, hvala vam što volite ovu zemlju i što u srcu i na ramenima nosite zastavu Srbije. Neka Živi Srbija - zaključio je predsednik Republike Aleksandar Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading