Abasov napada zlato na Evropskom prvenstvu!

Autor:

Sport

29.05.2022

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

San srpskih boksera na seniorskom Evropskom prvenstvu, koje se u ponedeljak završava u Jermeniji, se nastavlja.

Abasov napada zlato na Evropskom prvenstvu!

Foto: BSS

Reprezentativac Vahid Abasov, nastavio je sa sjajnim partijama u ringu i u polufinalu je apsolutno dominirao protiv Moldavca Parašćijeva (olimpijska velter kategorija). U sve tri runde je bio bolji i sudije su jednoglasnom odlukom 5:0 poslale srpskog reprezentativca u veliko finale. Abasov je sa 5:0 u petak pobedio Škotlanđanina Tilera, kada je obezbedio siguirnu bronzu.

- Verovao sam u sebe i svoj tim trenera. Svakog rivala smo analizirali. Dugo se pripremam za Jerevan, moja želja je najsjajnije odličje. Sam ulazak u finale je veliki uspeh, ali ja hoću još jednu pobedu na Svetskom prvenstvu - istakao je Vahid Abasov, prošlogodišnji pobednik prestižnog Beogradskog pobednika.

- Ove pobede su uvod u nastavak mog sjajnog rada i kruna karijere hoću da mi bude Pariz i Olimpijske igre.

Republika

Foto: BSS

Vahid Abasov

 

Velter kategorija na Evropskom prvenstvu je od 63,5 kg do 67 kg i boduje se za olimpjske kvalifikacije, asorbuje kilaže od 63,5 do 71 kilogram.

Inače, puno se u dvorani čulo povika Srbija, Srbija. Imao je Abasov podršku od ostalih reprezentativaca, i članova našeg tima. Defanzivac jednog od najboljih klubova Jermenije, Ararata, sa prijateljima iz Srbije, sa šalom naše zemlje bodrio je Abasova.

Foto: BSS

Proslava velikog uspeha na Evropskom prvenstvu u Jerevanu

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading