Momirović obišao radove na tunelu Straževica! Saobraćaj bi trebalo da bude pušten 15. juna! (FOTO)

Autor:

Vesti

09.06.2022

05:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je završne radove na tunelu Straževica.

Momirović obišao radove na tunelu Straževica! Saobraćaj bi trebalo da bude pušten 15. juna! (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/Tomamomirovic

- Večeras smo obišli završne radove na tunelu Straževica na obilaznici oko Beograda. U toku su završni građevinski radovi i testiranje elektro i mašinske opreme. Moramo zadržati ovu dinamiku da bi saobraćaj na Sektoru 5 i kroz tunel Straževicu pustili 15. juna - napisao je Momirović na svom Instagram nalogu. 

 

 

Radovi na tunelu trebalo bi da budu gotovi do 15. juna i time bi se zavšili radovi na sektoru 5 obilaznice oko Beograda. Sektor 6 trebalo bi da bude gotov za 6-8 meseci, kazao je ranije u obilasku ove deonice ministar Momirović. 

Obilaznica će doprineti da tranzitni saobraćaj ide brže i efikasnije, a, kako je ranije rekao, to će smanjiti aerozagađenje u vazduhu.

Saobraćajni tunel Straževica je dugačak 733 metra, a počeo je sa izgradnjom februara 2019. godine. Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometra, a u aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj sektor 4 dužine 7,7 kilometara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading