MOMIROVIĆ O SARADNJI SA NEMAČKOM: Velika podrška u izgradnji komunalne infrastrukture u Srbiji

Autor:

Vesti

04.06.2022

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru dugogodišnje bilateralne saradnje sa SR Nemačkom, resorno ministarstvo koje vodim u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom KFV, sprovodi projekte izgradnje komunalne infrastrukture u oblasti vodosnabdevanja, otpadnih voda i upravljanja čvrstim otpadom, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović

MOMIROVIĆ O SARADNJI SA NEMAČKOM: Velika podrška u izgradnji komunalne infrastrukture u Srbiji

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Do sada je u okviru finansijske i tehničke podrške SR Nemačke i KFV banke, obezbeđeno 274 miliona evra za prioritente investicije u 34 grada u Srbiji, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas nakon potpisivanja posebnog ugovora za realizaciju izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže u Jagodini.

- Uz podršku KFV-a investirali smo i u 14 gradova sa preko 1,2 miliona stanovnika i time pokrili približno petinu stanovništva naše zemlje sa potpuno novom vodovodnom mrežom jer smo građanima obećali  da nećemo stati i da ćemo nastaviti da gradimo infrastrukturu širom Srbije - rekao je Momirović.

Ministar Tomislav Momirović ugovor za realizaciju izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže potpisao je sa direktorom JP "Standard" Draganom Lukićem, gradonačelnikom Jagodine Ratkom Stevanovićem i projekt menadžerom ispred KFV banke Stefani Rauprih koja je tom prilikom rekla da se zajedničkim zalaganjem došlo do ovako dobro pripremljenog projekta sa ciljem odživog urbanog razvoja i nastavka uspešne saradnje.

Republika

Foto: Tanjug

Ministar Tomislav Momirović

Predsednik skupštine grada Jagodina Dragan Marković zahvalio se ministru Momiroviću, Vladi Republike Srbije, KFV-u, i drugim institucijama , i izrazio veliko zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora  i predstojećih radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda  i predočio koji kapaciteti i usluge će biti unapređeni.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Predsednik skupštine grada Jagodina Dragan Marković

Izgradnjom centralnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Jagodini kapaciteta 72.000 ekvivalent stanovnika investicione vrednosti 18 miliona evra, obezbediće se prečišćavanje otpadnih voda za grad Jagodinu i sela Trnava i Ribare, a u kasnijoj fazi i sela Rakitovo i Končarevo, gde živi oko 50.000 stanovnika Jagodine. Pored postrojenja za prečišćavanje, projekat uključuje rekonstrukciju i proširenje postojećeg kolektorskog i kanalizacionog sistema vrednosti 6 miliona evra, s obzirom da je rekonstrukcija postojećeg kanalizacionog sistema jedan od ključnih uslova za efikasan rad budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading