NISMO MI, NEGO KOSOVO! Albanija demantuje da je dostavila non-pejper Savetu Evrope

Autor:

Vesti

05.06.2022

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanija nije dostavila Komitetu ministara Saveta Evrope dokument, tzv. non-pejper kako bi lobirala za pristupanje Kosova SE, već ga je dostavila Priština, navode danas iz albanskog ministarstva spoljnih poslova za portal Albenijen post.

NISMO MI, NEGO KOSOVO! Albanija demantuje da je dostavila non-pejper Savetu Evrope

Foto: Pixabay

- Kosovska strana je objavila non-pejper, a ne mi - saopštilo je albansko Ministarstvo spoljnih poslova negirajući pisanje pojedinih medija u Srbiji, prenosi Tanjug. 
 
Prema ovom dokumentu, u koji je uvid imala redakcija Albenijen posta, non-pejper je podnet pre četiri dana i u njemu se pored ostalog navodi da kandidaturu Kosova podržava veliki broj zemalja koje su članice Saveta Evrope. 

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Edi Rana i Aljbin Kurti

Kosovo je 12. maja podnelo zahtev za članstvo u Savetu Evrope, a aplikaciju je u sedištu Saveta Evrope, u Strazburu, podnela ministarka spoljnih poslova privremenih institucija u Pristini Donika Gervala. 

 
Portal Kosovo onlajn juče je preneo saznanja da su predstavnici Albanije u Savetu Evrope dostavili Komitetu ministara SE non-pejper o Kosovu u formi zvanicnog dokumenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading