MILION EVRA ZA GLAVU KLJUČNOG SVEDOKA! Novi detalji proširene istrage protiv Darka Šarića

Autor:

Hronika

05.06.2022

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad je otkazana sačekuša na Drini, Šarićeva ekipa dobila zadatak da Nebojšu Joksovića likvidira snajperom u Beogradu.

MILION EVRA ZA GLAVU KLJUČNOG SVEDOKA! Novi detalji proširene istrage protiv Darka Šarića

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Darko Šarić nudio je milion evra za ubistvo bivšeg najboljeg prijatelja Nebojše Joksovića!

To su najnoviji podaci iz proširene istrage o kriminalnoj grupi ovog Pljevljaka, prema kojima mu je ključnu ulogu u tom paklenom planu igrao advokat Dejan Lazarević.

Prema nezvaničnim informacijama, on je, sledeći Šarićevo naređenje, planirao likvidaciju Joksovića dok je Darko bio u pritvorskoj jedinici posebnog odeljenja za organizovani kriminal.

Kriminalnu grupu Šarić je, navodno, osnovao početkom 2020, a prvi zadatak njegovih plaćenika bio je da ubiju Nebojšu Joksovića, svedoka-saradnika na suđenju protiv njega za šverc šest tona kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu. Pored Lazarevića, članovi klana bili su i Bojan Stanojković, Nikola Spasojević, Danilo Odović, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić.

Republika

Foto: Printskrin

Dejan Lazarević

Šarić je u pritvoru isplanirao likvidaciju Joksovića. Ubistvo je trebalo da se obavi za vreme jedne poznate manifestacije na reci Drini. Komunikaciju sa svojim članovima bande održavao je preko kriptovanih telefona, koji su imali Skaj aplikaciju. Tako im je izdavao sva naređenja.

Međutim, kada su organizatori odložili tu manifestaciju, advokat Lazarević organizovao je likvidaciju u Beogradu.

Tri osobe s kodnim imenima Alen, Kurjak i Inženjer pratili su Joksovićevo kretanje i "merili" s koje strane i kada bi bilo najbolje da se izvrši atentat na njega. Milan Vučinić angažovao je Kurjaka kao izvršioca dela i Inženjera kao rezervnu osobu koja treba da zapuca ako Kurjak promaši. Bojan Stanojković nabavio je tri snajperske puške i automobil za bekstvo, preneo je detalje iz istrage portal Telegraf.rs.

Kako se dalje navodi, pre odlaganja događaja na reci plaćenici su Šariću preko Skaja poručili "da će gledati da Joksoviću pomognu da ode na dug put", ali kada je manifestacija na Drini odložena, Darko im je rekao: "Šteta, dobro, nešto će da naleti."

Nakon toga izdaje naređenje Lazareviću da "vodi računa o svemu" i ističe da će onaj koji ubije Joksovića dobiti milion evra, a advokat mu odgovara da imaju sve - štek-stanove, vozila, rute za bežanje, ali da im je snajper loš.

- "Treba nam snajper dometa od 200 metara, a ovaj naš je slab", poručio je, navodno, Lazarević, a Šarić mu je rekao da će da pošalje tri snajpera i da "izaberu koji im je najbolji". Reč je o "bicikl snajperu" sa prigušivačem. Na kraju je Šarić naložio Odoviću da odnese novac koji je potreban za sve nabavke - otkriva izvor.

Šarić i članovi njegove kriminalne grupe uhapšeni su 14. aprila zbog brojnih likvidacija, šverca narkotika i drugih krivičnih dela.

Iz pritvora naručio ubistvo Cigle

Darko Šarić osumnjičen je da je od početka 2020. do 14. aprila 2022. počinio niz krivičnih dela, među kojima je i naručivanje ubistva bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru.

On je teško ranjen 13. novembra 2020. ispred teretane u kojoj je vežbao. Prebačen je u bolnicu, odakle je 11. januara naredne godine pušten na kućno lečenje, da bi mu narednog dana pozlilo. Posle nekoliko sati, u zoru, 13. januara, preminuo je u svom domu.

Dejan Lazarević tereti se i da je neposredno ili preko Skaja sa Šarićem ugovarao postavljanje eksploziva pod auto Gorana Nikolaševića, a onda i da je organizovao da žrtva lično u medijima optuži Šarićevog bivšeg prijatelja Nebojšu Joksovića za to krivično delo da bi ga diskreditovali.

Vujačić: Šokiran sam, to je nezapamćeno

Republika

Foto: youtube.com/printskrin

Svetozar Vujačić

 

Svetozar Vujačić, advokat i savetnik ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, istakao je za naš list da je šokiran optužbama koje terete njegovog kolegu Dejana Lazarevića za brojna teška krivična dela, koja je, navodno, izvršavao prema naređenju Darka Šarića.

- Još ne mogu da poverujem. Šariću sve te sumnje za ubistva i druga dela priliče, ali Lazareviću ne. Ako je sve to tačno, to je nezapamćeno u advokaturi. Verujem da su Šarićevi saradnici isplaćivani u milionskim ciframa - ističe Vujačić za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading