BORELJ PORUČIO: Nadam se sastanku Vučića i Kurtija do leta!

Autor:

Vesti

16.05.2022

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef diplomatije EU Žozep Borelj pozvao je danas na poštovanje i primenu svih do sada postigutih sporazuma u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

BORELJ PORUČIO: Nadam se sastanku Vučića i Kurtija do leta!

Foto: Tanjug/AP

Šef diplomatije EU Žozep Borelj pozvao je danas na poštovanje i primenu svih do sada postigutih sporazuma u okviru dijaloga Beograda i Prištine, kao i na nastavak razgovora pod pokroiviteljstvom EU.

- Potreban nam je konstruktivan angažman i brz napredak ka normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. Svi se u tome slažu na svojim stranama, ali kada sednu zajedno imaju problem da napreduju. Potrebno je da stvorimo poverenje - poručio je Borelj.

Borelj kaže da su ministri spoljnih poslova EU na dašnjem sastanku u Briselu u okviru debate o Zapadnom Balkanu razgovarali i o đalogu Beograda i Prištine uz zaključak da je neophodno stvoriti ”bolju atmosferu” u razgovorima, ”angažovati se na pozitivnim koracima, stvoriti poverenje i izbeći jednostrane poteze”.

- Nadam se da ćemo pre leta biti u mogucnosti da održimo još jedan sastanak na najvišem političkom nivou uzmeđu premijera Koosva i predsednika Srbije - dodao je Borelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading