PRIŠTINA POGAZILA VAŠINGTONSKI SPORAZUM! Vučić: Zašto nas pozivate ako ste pogazili sve dogovoreno, hoćete da priznamo Kosovo? E pa nećemo

Autor: Republika

Vesti

12.05.2022

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema povlačenja, nema predaje, naše da sačivamo svoju zemlju.

PRIŠTINA POGAZILA VAŠINGTONSKI SPORAZUM! Vučić: Zašto nas pozivate ako ste pogazili sve dogovoreno, hoćete da priznamo Kosovo? E pa nećemo

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je vest tokom obilaska Sajma automobila da je Donika Gervala podnela zahtev za učlanjenje u Savet Evrope

Želim da vas obavestim da je pre 5 minuta Donika Gervala podnela zvaničan zahtev za ulazak tzv. Kosova u Savet Evrope i time je priština pokazala da je srušila još jedan sporazum, Vašingtonski. Brutalno su ga pogazili. Na nama je da ne uđemo u mržnju sukoba, već da na racionalan način pružimo odgovor. Sutra je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost - rekao je Vučić.

- Nema povlačenja, nema predaje biće borba. Bela kuća će sve da uradi da mi priznamo nezavisnot tzv. Kosova, a naše je da čuvamo svoju zemlju.

- Njima ne vredi previše ako ne dobiju od Beograda i Srbije zeleno svetlo. Ovim su nam oni koji su govorili o međunarodnom pravu pokršili sve, a ovo ima dodatni efekat na same odnose i u regionu i dodatno pravi probleme. Kome je ovo potrebno, i ko ih je na to nagovorio, to je već sada drugo pitanje. Moramo da budemo dovoljno čvrsti, snažni, ali i uporni u zaštiti onoga što je naše. Ja sada imam jedno kontra pitanje za sve one koji podržavaju ovakav akt. Zašto nas zovete u pregovore o bilo čemu, ako imate Briselski sporazum koji su oni pogazili, ako imate Vašingtonski sporazum, oni su ga pogazili. Zašto nas uopšte pozivate, da bismo priznali Kosovo, e pa nećemo.

Bonsu video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Una

12.05.2022 10:41

Borićemo za dobrobit naše zemlje ma kakav god ishod bio. Branimo ono što je naše!

Ivana

12.05.2022 16:40

Razočaravajuće je kako niko od vodećih u EU ne sankcioniše nepoštovanje svih donetih sporazuma od strane tzv. Kosova. Već pozivaju na neke nove dijaloge gde se opet ništa od dogovorenog neće ispoštovati od strane istih.