OVE REČI ODJEKUJU SRBIJOM! Vučić se kratko obratio okupljenom narodu ispred Skupštine, OVO JE PORUČIO!

Autor:

Vesti

31.05.2022

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se kratko obratio okupljenim građanima, koji su došli da ga pozdrave ispred Narodne skupštine.

OVE REČI ODJEKUJU SRBIJOM! Vučić se kratko obratio okupljenom narodu ispred Skupštine, OVO JE PORUČIO!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će na posebnoj sednici srpskog parlamenta položiti svečanu zakletvu čime će početi da traje njegov drugi mandat na mestu šefa države.

Kako je Republika već pisala, veliki broj građana okupio se ispred Skupštine Srbije kako bi pozdravio predsednika Srbije, a Vučić im se kratko obratio ukazujući da je neophodno sačuvati duh zajedništva.

- Pokušaćemo da sačuvamo duh zajedništva, duh jedinstva i da na svaki mogući način pokažemo koliko smo sposobni - kazao je predsednik i dodao da ćemo biti zemalja koja će da čuva sebe ali i druge.

Vučić je zakletvu za prvi mandat položio pre tačno pet godina, 31. maja 2017. godine, a prvi put se osim na Ustavu, predsednik zakleo i na Miroslavljevom jevanđelju, najstarijem sačuvanom ćiriličnom rukopisu.

Prema zakonu, niko ne može više od dva puta da bude izabran za predsednika Republike, bez obzira na to koliko su mu trajali prvi i drugi mandat.

Kako je Republika već pisala, Vučić se jutros obratio naciji preko svog Instagram profila, zahvalivši se građanima na ukazanom poverenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading