VUČIĆ POLAŽE ZAKLETVU U UTORAK! Inauguracija u Skupštini Srbije!

Autor:

Vesti

29.05.2022

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zakletvu će položiti pred starim sazivom republičkog parlamenta.

VUČIĆ POLAŽE ZAKLETVU U UTORAK! Inauguracija u Skupštini Srbije!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u utorak, 31. maja, u Skupštini Srbije položiti zakletvu za drugi predsednički mandat.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao danas da će tada imati "kraći govor" a da će mu cela sedmica, biti posvećena spoljno političkim aktivnostima i aktivnostima oko nabavke energenata.

On je, na aprilskim izborima, osvojio drugi predsednički mandat a zakletvu će položiti pred starim sazivom republičkog parlamenta.

Ukazao je danas da ga narednih dana očekuju brojni važni razgovori, i da će jedino u utorak imati kraći govor u Skupštini po pitanju polaganja zakletve, kao i da će sve njegovo ostalo vreme biti usmereno na spoljnopolitičke aktivnosti i rešavanje nabavke energenata i hrane.

Vučić je, na pitanje šta očekuje od sutrašnjih razgovor sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Verhejom i evropskom poslanicom Violom fon Kramon, rekao da nije samo pitanje šta će oni da traže.

- To će biti razgovori, nije samo pitanje šta će oni da traže. Fon Kramon će da govori u svoje ime i evroparlamentaraca, i dobiće odgovor u skladu sa politikom koju vodi Srbija. Srbija ima predstavnike čiji je posao da iznese svoje stavove - objasnio je on.

Vučić je naglasio da se Srbija nalazi na evropskom putu, da dobro čuje šta misli Fon Kramon, i mnogo više komesar, jer on predstavlja izvršnu vlast Unije, prenosi Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Zeljko

29.05.2022 15:11

Neka je srećno Vučiću u novom mandatu i nadam se da taj mandat nije i poslednji.

Neda

29.05.2022 18:00

Пуно успеха и дипломатске умешности и среће , председнику Вучићу у другом мандату!