DA LI BISTE GA PREPOZNALI?! Bivši predsednik Srbije se retko pojavljuje u javnosti, SADA JE USLIKAN ISPRED SKUPŠTINE! (FOTO)

Autor:

Vesti

31.05.2022

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Srbije Milan Milutinović prisustvuje inauguraciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

DA LI BISTE GA PREPOZNALI?! Bivši predsednik Srbije se retko pojavljuje u javnosti, SADA JE USLIKAN ISPRED SKUPŠTINE! (FOTO)

Foto: ST/N. PANČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiće u Skupštini Srbije svečanu zakletvu čime će početi da teče njegov drugi mandat na čelu države, a među zvanicama primećen je i bivši predsednik Srbije Milan Milutinović.

Milutinović, koji ima 79 godina retko se pojavljuje u javnosti, a fotoreporteri Republike uslikali su ga na ulazu u zdanje srpskog parlamenta.

Milutinović je bio na čelu Srbije od 1997. do 2002. godine  Serbian politician who served as the president of Serbia from 1997 to 2002.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Milan Milutinović

Bio je ambasador Jugoslavije u Grčkoj, zatim savezni ministar inostranih poslova i na kraju predsednik Srbije.

Bio je optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine tokom sukoba na Kosovu i Metohiji ali je oslobođen po svim tačkama optužbe.

Milutinović je na čelo države došao nakon što je SPS promenila predsedničkog kandidata i umesto Lilića postavila upravo Milutinovića, a o je u drugom krugu tesno pobedio Vojislava Šešelja.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Milan Milutinović ispred Skupštine Srbije

 

Podsetimo, posebna sednica parlamenta na kojoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da položi zakletvu zakazana je za 11 sati.

Vučić je 3. aprila odneo ubedljivu pobedu u prvom krugu redovnih predsednčkih izbora gde je osvojio 2.224.914 glasova građana Srbije koji su imali pravo glasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bane

31.05.2022 15:18

Milutinović je bio predsednik SRJugoslavije, poznat kao veliki državnik, dođe na posao cimne par viskija, malo se popriča i izgubi se u vidu lastinog repa. Nikad ništa značajno nije potpisao, odvukli ga u Hag, pa mu se lepo izvinili i poslali kući. Uz Branka Kostića retko kvalitetan kadar državnog vrha koji je bio poznat po tome da se u ništa nije mešao.