NE DAMO KOSOVO NI PO KOJU CENU! Predsednik Vučić i više nego direktan: SRBIJA SE DRŽI PRINCIPA!

Autor:

Vesti

15.05.2022

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će Srbija nastaviti diplomatsku borbu za nastavak povlačenja priznanja Kosova.

NE DAMO KOSOVO NI PO KOJU CENU! Predsednik Vučić i više nego direktan: SRBIJA SE DRŽI PRINCIPA!

Foto: youtube.com/TV Prva

Gostujući na TV Prva, predsednik Srbije uputio je i više nego jasnu poruku kada je reč o Kosovu i Metohiji.

- Ne dam teritorijalni integritet Srbije ni po koju cenu. Ne dam teritorijalni integritet Srbije u skladu sa Ujedinjenim nacijama - podvukao je predsednik Srbije.

Vučić je napravio paralelu sa aktuelnom situacijom u Ukrajini.

- Ni po koju cenu nećemo prihvatiti rušenje teritorijalnog integriteta Ukrajine - to je princip G7. Samo sam preveo princip, držim se principa, čuvaćemo Srbiju - kaže predsednik Srbije.

Gostujići na TV Prva Vučić je govorio i o drugim temama, između ostalog i o uvođenju sankcija Rusiji.

Cena koju plaćamo je ogromna. Mi suštinski nemamo izlaz na tržište kapitala. Borićemo se dokle možemo da čuvamo svoju politiku. Trpimo ogromnu štetu i ni od koga ne tražim ni hvala. Zbog poštenog odnosa prema sebi, poštovanja međunarodnog javnog prava ćovo radimo. Znamo koliko sankcije nisu fer. Koliko ste puta čuli da ćemo 3. aprila da ovedemo sankcije? I nismo uveli. Trpimo mnogo neuvođenjem sankcija Rusiji. Cena samostalnosti je da živimo u užasnom trenutku gde u svakom trenutku morate da vodite račna o svemu - rekao je predsednik, o čemu je Republika već pisala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Njanja

16.05.2022 05:55

Dokle god je naš predsednik Vučić takođe je i Kosovo naše a posle je pitanje. Zato naš predsednik ima podršku moje i porodice i moju jer čuva našu svetinju .