IZBOR SRBIJE JE DA BUDE SLOBODNA I NEZAVISNA! U TOME SE RAZLIKUJEMO: Vučić se obratio iz Grčke, ODGOVORIO NA KLJUČNO PITANJE!

Autor:

Vesti

03.05.2022

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se za televiziju Pink iz Grčke gde boravi u zvaničnoj poseti.

IZBOR SRBIJE JE DA BUDE SLOBODNA I NEZAVISNA! U TOME SE RAZLIKUJEMO: Vučić se obratio iz Grčke, ODGOVORIO NA KLJUČNO PITANJE!

Foto: printscreen

Vučić je odgovorio na pitanje o pisanju hrvatskih medija po kojima je Srbija saterana u ćošak i od strane Moskve, Evrope i Amerike.

- Oni ne razumeju jednu stvar, a to je da je politika izbor. Izbor Srbije je da bude samostalna i nezavisna. To je naš izbor. E u tome se razlikujemo - poručio je Vučić.

On je naveo da je izbor Srbije da vodi politiku u interesu naših građana, a ne velikih sila.

- Verujem da ćemo tu politiku moći da nastavimo i u budućnosti. Od svojih političkih naslednika ću insistirati da vode takvu politiku - podvukao je Vučić.

Vučić je prokomentarisao i to što se mnogi nisu izjašnjavali o sankcijama Rusiji, a sada se izjašnjavaju.

- Bolje je imati svoj politički stav, nego ga nemati uopšte. Nije problem što nisu imali pre mesec dana, samo mi smo bili odgovorni, samo ja nisam lagao narod - ocenio je predsednik.

Republika

Foto: printscreen

 

 

Dobar razgovor sa Micotakisom

Vučić je naveo da je imao dobar razgovor sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i da ne očekuje bilo kakva negativna iznenađenja u kraćem ili srednjeročnom periodu.

Vučić je u izjavi novinarima kazao da je sa Micotakisom razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

U Aleksandrupolisu, gde je prisustvovao početku izgradnje LNG terminala, Vučić je razgovarao i sa premijerima Bugarske i Severne Makedonije, kao i sa šefom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, o Ukrajini i svemu što se dešava u Briselu.

O evropskom putu Srbije, rekao je, imao je duži razgovor sa Mišelom, te, s tim u vezi, kazao da se otvaraju nove perspektive i prilike.

- Mislim da je dobro što smo bili ovde i što gledamo kako i na koji način da zadovoljavamo potrebe sa svih strana. Iako stvari o kojima smo govorili nisu jednostavne, verujem da ćemo u godinama koje dolaze moći da ponudimo normalan život građanima - podvukao je on.

Najteža zima u poslednjih 50 godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da će za celu Evropu predstojeća zima biti najteža u poslednjih 50 godina.

- Imate dva ključna probleme energente i hranu, a uz to inflaciju. Dobro je da nemamo visoku stopu javnog duga. Hrane će biti dovoljno, mi nećemo imati problema u krajnjoj instanci, ali mora mnogo toga da se uradi - konstatovao je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boris

04.05.2022 06:51

Izbor Srbije je da bude samostalna, da građani žive u miru i da imamo dobre odnose sa svima.