LEKCIJA ZA PROVOKATORA SA N1: Mi smo mine izvezli u Poljsku, PA NISU TO CIPELICE ZA BALETANE! ŠTA NAM ZAMERATE, ŠTO ŽELIMO DA SE RAT ZAVRŠI?!

Autor:

Vesti

30.04.2022

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na pitanje novinara N1 o oružju iz Srbije koje je pronađeno u Ukrajini.

LEKCIJA ZA PROVOKATORA SA N1: Mi smo mine izvezli u Poljsku, PA NISU TO CIPELICE ZA BALETANE! ŠTA NAM ZAMERATE, ŠTO ŽELIMO DA SE RAT ZAVRŠI?!

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija izvozi oružje svugde gde je dozvoljen krajnji korisnik (''end user'') i naveo da je Srbija isporučivala mine zemljama kao što je Poljska koja je, kako kaže, legitiman i legalan krajnji korisnik.

Vučić je to rekao novinarima na pitanje otkud srpske mine na ukrajinskom ratištu proizvedene 2018. godine uz konstataciju novinara da je Vučić tvrdio da je Srbija poslednji put, ne diretktno, izvezla mine Ukrajini, 2016.godine.


Naglasio je da od isporuka mina živi nekoliko srpskih fabrika, Valjevo i Čacak, i nekoliko drugih fabrika koje, kaže, moraju da obezbede barut i sve drugo što je potrebno, kao što je fabrika u Lučanima i drugim mestima.

- Vi u stvari hoćete da nam zabranite da se bavimo proizvodnjom oružja , eksploziva, da izvozimo. Nije to proizvodnja cipelica za baletane, to je oružje, ne razumem šta hoćete od nas - rekao je Vučić u Batajnici gde je prisustvovao prikazu sposobnosti Vojske Srbije "ŠTIT 2022" na Vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović".

Upitao je da li se Srbiji prebacuje što je jedina zemlja koja neće da daje oružje nijednoj strani i koja se ponaša na najodgovorniji i najozbiljniji način, žzeli prestanak rata, a ne nastavak sukoba.

- Jel nam to zamerate pa ste setili da ima mina koje smo dali Poljskoj kao konačnom "end user'', pa je to završilo u Ukrajini. Ne razumem šta je smisao tog pitanja - rekao je Vučić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading