VUČIĆ O SANKCIJAMA RUSIJI! Predsednik progovorio o gorućem pitanju!

Autor: Republika

Vesti

30.04.2022

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon velelepnog vojnog prikaza "Štit 2022.".

VUČIĆ O SANKCIJAMA RUSIJI! Predsednik progovorio o gorućem pitanju!

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na pitanja novinara nakon velelepnog vojnog prikaza "Štit 2022." u Batajnici u Beogradu, gde mu je postavljeno pitanje i kako odgovara na stalne napade da će naša zemlja uvesti sankcije Ruskoj Federaciji zbog izazivanja rata u Ukrajini, a o čemu se konstantno govori u domaćoj javnosti poslednjih dana.      

Srpski predsednik bio je više nego jasan. 

Srbija je donela svoje zaključke na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost i to je sve što sada imam da kažem - rekao je Vučić i dodao da će više o toj temi svakako govoriti 6. maja za kada je zakazano njegovo obraćanje naciji.    

- Nemamo više snage da se osvrćemo na raznorazne komentare, jednih koji su tvrdili da ćemo uvesti sankcije sigurno ili onih drugih koji nemaju nikakvu odgovornsot i govore kako nas ništa ne zanima, a s druge strane njih nije briga da li će Srbija imati sta da jede, da li će imati nafte i kako će da opstane. Naša politika je politika odgovornosti i tako će biti uvek - poručio je predsednik, a zatim nastavio s citatom čuvenog američkog političara Henrija Kisindžera.  

- Kisindžer je rekao da nema prijateljstava u međunarodnoj politici koja će večno da traju, već samo interesi koji povezuju određene zemlje. A nas samo zanimaju interesi Srbije i to je ono što nam je najvažnije. O tome bih više da govorim 6. maja - ponovio je Vučić. 

Ranije tokom obraćanja predsednik je komentarisao i aktuelnu krizu na globalnom nivou izazvanom ratom u Ukrajini, navodeći kako je u pitanju svetski sukob. 

- Ako imate celu zapadnu stranu koja naoružava jednu zemlju, a s druge strane silu kakva je Rusija, svima je jasno da je to u svetski sukob - svetski ekonomski sukob, svetski politički sukob gde smo mi pod ekstremno velikim pritiskom... Zato samo molim ljude da vide kako se mi borimo i da razmisle o tome - zaključio je on. 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sanja

30.04.2022 11:55

Pitanje sankcija Rusiji je vrlo kompleksna stvar, u pitanju je svetski sukom, žarište koje bukti, treba da budemo oprezni što Vučić i jeste.

Sanja

30.04.2022 11:56

Nije ovo samo pitanje sankcija već ono sa sobom povlači i mnogo veća i bitnija pitanja, svetska.