MOĆNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA! Uputio je posebnu čestitku vojnicima naše zemlje!

Autor: Republika

Vesti

23.04.2022

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je svim pripadnicima Vojske Srbije Dan Vojske - 23. april.

MOĆNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA! Uputio je posebnu čestitku vojnicima naše zemlje!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april - Dan Vojske Srbije. 

- Profesionalnost, odlučnost i posvećenost radu odlike su koje svakodnevno pokazujete vršenjem vaših redovnih dužnosti. Da ste visoko uvežbani i spremni da u svakom trenutku odgovorite na izazove, rizike i pretnje po bezbednost naše zemlje i njenih građana najbolje se moglo videti na združeno-taktičkim vežbama održanim u toku prethodne godine među kojima je svakako i ''Vatreni štit 2022'', gde se u punom sjaju pokazala vatrena moć naših jedinica - naveo je Vučić i dodao kako je naša vojska oduvek, bez obzira na okolnosti, uz pomoć raspoloživih kapaciteta, bila čvrst oslonac državi i ono što joj je davalo snagu upravo su posvećenost, čast i visok moral njenih pripadnika, što su naši najjači aduti kada je najteže.

- Međutim, jako mi je drago što je Vojska Srbije danas mnogostruko jača i može se pohvaliti znatno boljom opremljenošću. Pravite velike korake na putu daljeg napretka, a država je tu da pruži sve od sebe kako bismo zajednički uspeli u najvažnijem zadatku - očuvanju suverenosti, stabilnosti i mira za našu zemlju i sve njene građane - istakao je predsednik Srbije.

- U želji da u godinama koje predstoje budete jači, bolji i naprednijiji na svim poljima, čestitam vam praznik. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija! - naglasio je on u čestitki povodom Dana Vojske Srbije.

Komentari (0)

Loading