JOŠ JEDAN ZEMLJOTRES POGODIO BIH! Nastavljena drama, građani u panici, noć proveli na ulicama!

Autor: Republika

Svet

23.04.2022

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snažni potresi nastavljeni su i nakon sinoćnjeg zemljotresa jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali, a najsnažniji je bio jačine čak 4,4 stepeni.

JOŠ JEDAN ZEMLJOTRES POGODIO BIH! Nastavljena drama, građani u panici, noć proveli na ulicama!

Foto: Printscreen

Zastrašujuće scene iz Stoca, ljudi na ulicama

Tlo u Bosni i Hercegovini ne miruje, pa je tako nakon snažnog sinoćnjeg zemljotresa jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali, tu zemlju pogodilo još nekoliko naknadnih potresa, a prema poslednjim informacijama, bilo ih je čak 30. 

Svi su uglavnom bili na području oko Stoca i Mostara.

Kako javlja EMSC poslednji najsnažniji je bio jačine 4,4 po Rihterovoj skali i desio se oko 4.20 sati ujutr, a epicentar mu je bio 32 km od Mostara, odnosno 14 km od Stoca.

Zbog toga je veliki broj građana noć bukvalno proveo na ulicama iz straha da bi novi potresi mogli da izazovu urušavanje njihovih domova. 

Podsećamo, prvi zemljotres jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali zabeležen je s epicentrom u Stolcu, potvrđeno je zvanično iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Zemljotres je odneo i jednu žrtvu. Poginula je devojka Elmira Sefo (28), koja je u teškom stanju prevezena iz Stoca u bolnicu u Mostaru. Budući da reanimacija nije uspela, lekari su samo mogli da potvrde njenu smrt.

 

Kako je ranije saopšteno, devojka je stradala kada se na njenu porodičnu kuću obrušila stena, a inače su lakše povređeni njeni majka i otac, kao i sestra.   

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading