POZNATI PEVAČ PREMINUO: Usled MOŽDANOG UDARA oduzela mu se CELA DESNA STRANA, izgubio MOĆ GOVORA, U MUKAMA SKONČAO! (FOTO)

Autor:

Zabava

22.04.2022

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bora Spužvić Kvaka legenda narodne muzike skončao je na tragičan način.

POZNATI PEVAČ PREMINUO: Usled MOŽDANOG UDARA oduzela mu se CELA DESNA STRANA, izgubio MOĆ GOVORA, U MUKAMA SKONČAO! (FOTO)

Foto: youtube printcreen

Bora Spužić Kvaka važio je za jednu od najvećih zvezda šezdesetih i sedamdesetih godina, a njegov tragičan odlazak razara srca. Estrada je ostala bez velike legende.

Kvaka svoju ploču snima u 34 godini života i stiče veliku popularnost, ponajviše zahvaljujući pesmi "Pođimo krčmu staru". Ova ploča je prodata u neverovatnih 400.000 primeraka, a imala je srebrno i zlatno izdanje.

Republika

Foto: youtube printcreen

Bora Spužvić Kvaka

 

On je 1997. godine ima svoj poslednji nastup kao gost na koncertu Dragana Kojića Kebe u Loznizi. Iste godine doživeo je moždani udar i tada mu se oduzela cela desna strana tela i moć govora, što je značilo kraj jedne zlatne muzičke karijere.

U mukama je živeo sve do 2002. godine kada je preminuo u porodičnoj kući u Požarevcu u 68.godini života.

Bora Spužić Kvaka pomogao je Zorici Brunclik na samom početku njene muzičke karijere, a ona ga spominje i danas kada njega više nema:

- Legendarni pevač Bora Spužić Kvaka je bio taj koji je bio uz mene. Nisam mogla da verujem da sam sa njim pandan. Doveo me je u beogradsku estradu, prvo da se pokažeš u kafani, pa posle koncerti. On je jedan od najvećih imena na estradi u tom nekom periodu i pomogao je meni koja sam bila anonimna - rekla je nedavno Zorica za Alo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading