HOĆE DA NATERAJU SRBIJU DA PRIZNA KOSOVO! Vučić otkrio planove Zapada i POSLAO JASNU PORUKU!

Autor: Republika

Vesti

30.04.2022

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o predstojećem sastanku sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

HOĆE DA NATERAJU SRBIJU DA PRIZNA KOSOVO! Vučić otkrio planove Zapada i POSLAO JASNU PORUKU!

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Vučić putuje u Berlin gde će u sredu, 4. maja, sastati sa kancelarom Nemačke Olafom Šolcom.

Predsednik Srbije je posle vojnog prikaza "Štit 2022" u Batajnici odgovarao na pitanja novinara, a jedno se odnosilo na očekivanja od sastanka sa Šolcom i da li će biti promena po pitanju stava o Kosovu.

Da li očekujem nešto po tom pitanju novo? Očekujem da saslušam kancelara Šolca, da čujem primedbe na ponašanje Srbije, da imam priliku da kažem stav Srbije i to je sve što očekujem. Dobro je što ćemo imati priliku da iskažemo šta mislimo. Da li ćemo promeniti stav Nemačke oko Kosova, siguran sam da nećemo. Nemam očekivanja, ali imam nadu da će nemački kancelar saslušati šta imamo da kažemo - rekao je predsednik Vučić.

Na pitanje o ponašanju Aljbina Kurtija i ostalih političara s Kosova, koji gotovo svakodnevno uteruju strah srpskom narodu u južnoj pokrajini, Vučić je odgovorio da je za takvo ponašanje kriv Zapad.

- Neodgovornost mnogih na Zapadu. Situacija je, da ne kažem dramatična, ali nije ni daleko od toga. Naš narod na Kosovu, posebno na severu je pod velikim udarom. Mnogi misle da situaciju u Ukrajini iskoriste i nateraju Srbe na nešto da prihvate. Mi u stvari i ne razgovaramo, ali ne našom voljom. Ti isti koji ne teraju takozvane kosovske vlasti da ispune ono što su pre deset godina potpisali, sada pokušavaju da završe posao. Na jedan ili drugi način nateraju da se pomire sa nezavisnošću Kosova ili ih proteraju i tako nateraju i Srbiju da priznaju Kosovo. To se neće desiti i to svi moraju da znaju - poručio je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading