ON JE MALI BALKANSKI HITLER! Petković: Kurti sanja da očisti Kosovo i Metohiju do poslednjeg Srbina!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.04.2022

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je ukazao da u tome leži razlog za svakodnevne Kurtijeve napade na predsednika Vučića.

ON JE MALI BALKANSKI HITLER! Petković: Kurti sanja da očisti Kosovo i Metohiju do poslednjeg Srbina!

Foto: Youtube/ATV

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je jedini koji predstavlja opasnost za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu, kako je rekao, "mali balkanski Hitler" Aljbin Kurti koji "sanja da do poslednjeg Srbina očisti prostor Kosova i Metohije".

Republika

Foto: Tanjug

Petar Petković

- U takvim hitlerovskim snovima i planovima mu smeta predsednik Aleksandar Vučić koji se lavovski bori za intetese srpskog naroda na KiM, koji neće dozvoliti bilo kome da etnički očisti naš narod iz južne pokrajine i sprovodi nove pogrome i oluje - naveo je Petković reagujući na poslednju Kurtijevu izjavu.

On je ukazao da u tome leži razlog za svakodnevne Kurtijeve napade na predsednika Vučića, koji je dokazao svoju opredeljenost za regionalni mir i stabilnost, za gradnju poverenja i mirnog suživota, saopstila je Kancelarija za KiM.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Vučić

- Dok je Beograd pomagao i Srbe i Albance Priština je obnavljala spomen kuću nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve, dok mali Hitler hoće da pravi "veliku Albaniju", Beograd se zalaže za "Otvoreni Balkan" i dok odbija da formira ZSO kao garant mira i stabilnosti, Kurti šalje Rosu u srpske sredine - ukazao je Petković.

- Zato poručujem malom Hitleru da će Aleksandar Vučić ostati njegova noćna mora jer nikada neće dozvoliti da očisti Kosovo i Metohiju od Srba i ostvari svoje ideale o etnički čistom Kosmetu - poručio je Petković.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nazvao je juče predsednika Srbije "malim Putinom" i tvrdi da su sa Vučićem i njegovim prijateljem iz Republike Srpske Miloradom Dodikom, "mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu više nego ugroženi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading