POTPUNA ŠIZOFRENIJA! DO BESMISLA! Zašto je predsednik Srbije odgovoran i Istoku i Zapadu: VUČIĆ KAO DEŽURNI KRIVAC!

Autor:

Vesti

11.05.2022

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni vrh Srbije trpi udare i sa istoka i sa zapada da bi se opredelio za ekonomsku, vojnu, bezbednosnu i energetsku politiku isključivo na jednoj od te dve strane.

POTPUNA ŠIZOFRENIJA! DO BESMISLA! Zašto je predsednik Srbije odgovoran i Istoku i Zapadu: VUČIĆ KAO DEŽURNI KRIVAC!

Foto: Tanjug/AP

U kompleksnim geostrateškim okolnostima, bitno zakoplikovanim ukrajinskom krizom, najintenzivniji pritisci usmereni su prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Kao po nepisanom pravilu, lepe mu odgovornost za sve što se u državi zbiva.

I to čine do apsurda pošto se dešava da za istu stav stižu optužbe i od rusofila i od evrofanatika. 

- Vučić vam je dežurni krivac apsolutno za sve, od vremenske prognoze preko sportskih rezultata do krize u svetu. Najsvežiji je slučaj od ponedeljka. Dok nekima smeta što su se po Srbiji održavale manifestacije Besmrtni puk, drugi su negodovali što RTS nije direktno prenosio vojnu paradu, odnosno Paradu pobede iz Moskve posvećenu 77. godišnjici pobede u Velikom otadžbinskom ratu - ukazuju sagovornici Srpskog telegrafa.

PARADOKS I ŠIZOFRENIJA

Paradoksalno je, ističu, što su i jedni i drugi optuživali Vučića da je odgovoran za oba događaja:

- I zbog povorke Besmrtnog puka u Beogradu, što su zapadnjaci tumačili kao podršku ruskoj invaziji na Ukrajinu, ali i zato što javni servis nije prenosio vojnu paradu, što su rusofili ocenjivali kao okretanje leđa Moskvi i korak bliže ka uvođenju sankcija Rusiji. Potpuna šizofrenija! Kakve predsednik veze ima s programskom šemom RTS ili organizovanjem povorki, koje su, uzgred, bile u nekoliko gradova u Srbiji?! Suština je napadati ga po svaku cenu i optuživati za sve što se (ne)događa u državi. Do besmisla!

HOD PO ŽICI

Jakša Šćekić, dugogodišnji novinar Rojtersa i urednik u domaćim i stranim medijima, kaže za Srpski telegraf da Vučić trpi pritiske i sa zapada i sa istoka.

- Zapad, rekao bih, primenjuje taktiku "ako hoćete s nama, dobro došli ste, mi bismo voleli, a vi odlučite", dok su Rusi, čini se, stisli Vučića kao zmija žabu i ne puštaju ga. Nekad se čini kao da je sateran u ćošak. On je na žici, balansira. A mora da se napravi gruba računica. Šta su za našu državu plusevi, a šta minusi kada se donosi neka odluka, vuče potez. U tome i jeste razlika između političara koji samo vodi računa o rejtingu, a državnici čine hrabre poteze. Nezavisno od besmislenih napada, izgleda da Vučić ide u pravom državničkom smeru.

Upiranje prstom, škripa, institucije...

Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije, smatra da je postao fenomen da predsednika Srbije etiketiraju kao krivca.

- Čim nešto škripi, kriv je Vučić. Čudo je da on na to ne reaguje. Red je da ljudi shvate da Srbija ima institucije koje rade svoj posao. Srbija je uređena država. Čak i da hoće, predsednik nema ovlašćenja, pa ako hoćete, ni vremena da se bavi svim i svačim. Prosto, ne možete uvek i za sve upirati prstom u predsednika - kaže Miletić za Srpski telegraf.

I ZBOG OVOG NAS NAPADAJU
1. vojne neutralnosti Srbije
2. strateškog opredeljenja države - članstva u EU
3. odluke da naša zemlja ne uvodi sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading