VELIKI PRIJATELJ SRBIJE: Evo ko je novi predsednik UAE, više puta dolazio u našu zemlju

Autor:

Vesti

14.05.2022

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princ prestolonaslednik Abu Dabija i zamenik glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan izabran je danas za novog predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

VELIKI PRIJATELJ SRBIJE: Evo ko je novi predsednik UAE, više puta dolazio u našu zemlju

Foto: Printscreen

Inače, veliki prijatelj Srbije i predsednika Aleksandra Vučića sin je prvog predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata – Zajida ben Sultana el Nahjana. Školovao se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u Ujedinjenom Kraljevstvu. Završio je Kraljevsku vojnu akademiju Sandherst (Roial Militari Academi Sandhurst) 1979. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Predsednik Vučić se više puta sastajao sa bin Zajedom u cilju što bolje saradnje u oblasti bilateralnih odnosa dveju zemalja i pospešivanju zajedničkih projekata od velike važnosti za obe zemlje.

Još 2013. godine posetio je fudbalski klub Crvena zvezda i razgovarao o mogućnostima saradnje, od kluba je tada dobio na poklon dres i loptu fudbalskog i košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Po završetku posete tadašnji predsednik fudbalskog kluba Dragan Džajić i košarkaškog kluba Nebojša Čović istakli su da je šeik učinio veliku čast Crvenoj zvezdi svojom posetom.

Predsednik Vučić je u više navrata razgovarao sa bin Zajedom o ključnim bilateralnim pitanjima, a posebno ekonomskim odnosima i zajedničkim projektima, poput “Beograda na vodi” koji je danas veoma važan za Srbiju, a ne samo za Beograd, posebno u oblasti turizma.

Opet sam bio pomalo pristojno drzak i moj prijatejl je obećao da će dati i uraditi sve što može da taj projekat u potpunosti uspe - rekao je tada Vučić i naglasio da projekat “Beograd na vodi” donosi potpuno novu promenu slike i uloge Beograda i Srbije u svetu.

Dvojica zvaničnika su navela da se raduju unapređenju saradnje i koordinaciji u cilju unapređivanja ekonomskog i investicionog partnerstava.

Nedavno je na svom Tviteru nalogu podelio i utiske sa obilaska paviljona Srbije na sajmu Ekspo 2020 Dubai i sastanka sa predsednikom Vučićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading