VUČIĆ VEČERAS NA RADNOJ VEČERI U BRISELU: Tema skupa biće Zapadni Balkan i Ukrajina

Autor:

Vesti

11.05.2022

08:18

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas neformalnoj večeri koju za lidere sa Zapadnog Balkana organizuje šef diplomatije EU Žozep Borelj.

VUČIĆ VEČERAS NA RADNOJ VEČERI U BRISELU: Tema skupa biće Zapadni Balkan i Ukrajina

Tanjug/AP

Izvori Tanjuga navode da će biti reči i o usklađivanju politika zemalja Zapadnog Balkana sa odgovorom EU na "najveću bezbednosnu krizu na evropskom kontinentu posle Drugog svetskog rata".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će se pred zajedničku večeru sa liderima zapadnobalkanske šestorke, koja je planirana za 20.30, oko 20 časova sastati sa Boreljom.

Printcreen

Jučerašnji sastanak

Dolazak na večeru u Briselu, pored predsednika Srbije, potvrdili su i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Dimitar Kovačevski, kao i predsedavajući Savetu ministara BiH Zoran Tegeltija. Privremene institucije u Prištini predstavljaće ministarka spoljnih poslova Donika Gervala.

Tradicuju organizovanja večera sa liderima sa Zapadnog Balkna pokrenula je nekadašnja šefica dipomatije EU Federika Mogerini kao načini da se ohrabri i poboljša saradnja unutar regiona i regiona sa EU.

Planirano je da se na kraju večere lideri Zapadnog Balkana obrate medijima u Briselu.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Danijel

11.05.2022 10:42

Srbija zeli da sačuva mir i dobru saradnju sa EU!

Viki

11.05.2022 22:01

Aleksandar Vucic mudro pristupa svim sastancima sa zvanicnicima eu i drugim drzavnicima ali definitivno preveliki pritisak i na njega kao lidera i na Srbiju se vrsi zbog neuvodjenja sancija Rusiji a ostajanja na evropskom putu.