PONOŠEVIH 5 OBMANA! Đilasov kandidat za predsednika laže za sve pare: NEMA TEME ZA KOJU NIJE IZGOVORIO NEISTINU!

Autor:

Vesti

28.02.2022

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravko Ponoš, kandidat za predsednika opozicionog bloka okupljenog oko Dragana Đilasa, dao je intervju Politici, koji je iskoristio da iznese nekoliko laži i manipulacija. Srpski telegraf nabrojao ih je najmanje pet...

PONOŠEVIH 5 OBMANA! Đilasov kandidat za predsednika laže za sve pare: NEMA TEME ZA KOJU NIJE IZGOVORIO NEISTINU!

Foto: ATA Images

Zlatko Lutovac, politički aktivista, kaže za naš list da Ponoš odaje utisak osobe koja se nije opredelila čime bi se bavila u životu.

- On kao da se još nije opredelio čime bi se bavio, a vođenje i upravljanje državom ne može i nikada neće biti sekundarno u odnosu na drugi profesionalni poziv. Tako da mi sve ovo od Ponoša liči na nekakvu avanturicu u koju se upustio, neutemeljen u javno izrečenim formulacijama, pogotovo imajući u vidu funkciju za koju aplicira - istakao je Lutovac za naš list.

PONOŠ: Imaćemo ozbiljne probleme, možda i veće nego neke druge zemlje zato što sadašnja vlast nije uradila ništa kada je reč o energetskoj diversifikaciji. Mi u potpunosti zavisimo od Rusije i naši energetski kanali su potpuno vezani za Moskvu. Mnogo toga nije urađeno na vreme.
 

ISTINA: Prvo, Srbija je upućena na ruski gas geografski, baš kao i sve druge zemlje u regionu, ali i mnogo šire. Veći deo Evrope gasom se snabdeva od Rusije. Srbija, inače, ubrzano radi na diversifikaciji koliko god je to moguće jer projekti gradnje novih gasovoda ne zavise od nas.

Prema rečima marketinškog stručnjaka Nebojše Krstića, Ponoš ili namerno iznosi neistine ili ne zna kako stoje stvari:

- Srbija je upravo za vreme Vučićeve vlasti diversifikovala snabdevanje izgradnjom i povezivanjem na "Turski tok", predviđen da u njemu, osim ruskog, ima i gasa drugih proizvođača.

Dva dana ili 24 sata - nema razlike

PONOŠ: Rekao sam da sednica Saveta za nacionalnu bezbednost nije hitna ako se javno saziva dva dana unapred. Ako je već hitno, onda se ona održava odmah. Ja nikako nisam omalovažio ukrajinsku krizu.

ISTINA: U vreme kada je Ponoš spočitavao Vučiću što saziva sednicu, odnosno od trenutka sazivanja do sednice, prošlo je 24 sata, a ne dva dana. Takođe, Ponoš zaboravlja da je rekao i da Vučić širi paniku, te (doslovno) da "kriza u Ukrajini nije razlog za savizanje sednice saveta".

3. Priča o Monaku, a Španiju "zaboravio"

PONOŠ: Kako će princ Albert da nam pomogne da rešimo naše probleme povodom ukrajinske krize? Mera uspeha državnog rukovodstva je koliko je u stanju da amortizuje spoljnu krizu u odnosu na vlastito stanovništvo, a ne da dramatizuje tu krizu i prebaci teret na stanovnike.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

ISTINA: Političar koji pretenduje na mesto predsednika morao bi da zna koliki je značaj princa Alberta u međunarodnim krugovima.

- Ovih dana na N1 i sličnim medijima, osim Ponoša, pojavljuje se serija gostiju koja s omalovažavanjem govori o poseti Monaku, a namerno prećutkuje da je samo dan posle nje usledila zvanična poseta Španiji i razgovori s premijerom i kraljem te zemlje. Tako da je Ponoš samo deo kampanje obmanjivanja građana - kaže Nebojša Krstić.

Tuc-muc, šta to beše Vikiliks

PONOŠ: Činjenica je da sam završio neke škole na zapadu i da sam sarađivao sa Kforom u okviru svojih nadležnosti, kao načelnik Generalštaba. Po čemu sam ja NATO general, a nije, recimo, sadašnji načelnik Generalštaba, koji je proveo četiri godine kao zvanični predstavnik Srbije u NATO?

ISTINA: Nekadašnji načelnik Generalštaba uporno izvrće činjenice kada je reč o ovoj temi. Niko njega ne zove NATO generalom jer se školovao na zapadu, već zato što je u procurelim depešama Vikiliksa označen kao čovek blizak NATO, čija je agenda da Srbiju na kraju uvede u tu organizaciju. Zato on upadljivo izbegava da uopšte pomene Vikiliks.

- O Ponošu kao NATO generalu govori želja ambasadora iz NATO država i pritisak koji su vršili da baš on, bez potrebnih kvalifikacija, postane načelnik Generalštaba, a čije izveštaje možemo naći na Vikiliksu - kaže Krstić.

5. Marinika, šta da kažem za Kineze?

PONOŠ: Kineske investicije su dosta prisutne kod nas i ne treba ih se tek tako odricati.

ISTINA: Dakle, Ponoš, koji je kandidat bloka čiju parlamentarnu listu vodi Marinika Tepić, tvrdi suprotno od nje ("Kinezi nas teraju u dužničko ropstvo", tvrdi Marinika). Isti je slučaj i sa navodnim genocidom u Srebrenici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Miki

28.02.2022 08:11

Sadasnjoj vlasti treba sto vise ovakvih jer je time sigurnija u apsolutnu pobedu na svim frontovima

Nevena

28.02.2022 08:45

Ponošu i Djilasu je mesto u zatvoru! Sve same laži i gadosti.

Odgovori 12 1
Lea

28.02.2022 08:47

Pa sta ce kad to jedino i ume.

Odgovori 12 1
Ranko

28.02.2022 09:02

Pa ovaj sve laže. Najgori je od svih kandidata.

Odgovori 11 1