PREDSEDNIK VUČIĆ SE IZJASNIO O VAŽNOM PITANJU: Evo od kog GODIŠTA bi moglo da se vrati OBAVEZNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA!

Autor:

Vesti

11.12.2021

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje u Nišu prikazu rada diviziona samohodnih top haubica "NORA B-52 M15", gde je govorio o vraćanju obaveznog vojnog roka

PREDSEDNIK VUČIĆ SE IZJASNIO O VAŽNOM PITANJU: Evo od kog GODIŠTA bi moglo da se vrati OBAVEZNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA!

Foto: Tanjug

- Nekoliko je tu otvorenih pitanja. Nemamo odluku. Svakako bi to bilo spasonosno ako bi mogli da vratimo. Ali od kog godišta to važi. Ako presečemo i kažemo važi od 2004. godišta. Onda je to 35.000 momaka. Mi nemamo tolike kapacitete za sada. Imamo za nekih 10.000, e sad kako izabrati.

- Suočavamo se sa nekim problemima, izato nemamo tu odluku. Milion tu problema i gledamo kako to da uradimo. Gledamo da možda povećamo plate za one koji dobrovoljno služe vojsku, vagamo za sada između te dve opcije. Moramo da imamo još minimum 5.000 vojnika. Jednostavno moramo - objasnio je predsednik na pitanje novinara o vraćanju obaveznog vojnog roka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slobodan Basic

13.12.2021 00:50

Mladi trsba da se obuče imakasarni Timočki region,ZjecR,Negotin ,Knjaževac.Ako hvali ima montažnih baraka opremiti i obućati mlade.15 hiljada vojnika nebrani Srbiju.