POTRESAN GOVOR PREDSEDNIKA VUČIĆA NA KOMEMORACIJI MRKONJIĆU: To je čovek koji je izazvao kreativni zemljotres želeći da gradi Srbiju

Autor: Republika

Vesti

02.12.2021

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oprostio se od narodnog poslanika Milutina Mrkonjića.

POTRESAN GOVOR PREDSEDNIKA VUČIĆA NA KOMEMORACIJI MRKONJIĆU: To je čovek koji je izazvao kreativni zemljotres želeći da gradi Srbiju

Foto: ST/P. DIVAC

U govoru održanom na komemoraciju socijalisti u Narodnoj skupštini Srbije, Vučić je naglasio da je Mrkonjić imao fantastičnu energiju i neverovatan šarm.

- Nisu njegove funkcije bile važne, on je bio mnogo važniji od funkcija od kojima je bio. Poslednjih godinu dana od njega sam dobio mnogo korisnih saveta. To je čovek koji je izazivao kreativni zemljotrese, čovek koji je imao snagu buldožera i želju da tom snagom promeni svet oko sebe. Čak i kada je samo hodao, menjao je sve oko sebe. Imao je neograničenu maštu, snove, ciljeve - naveo je predsednik.

- Verovao je u graditeljstvo, voleo je mostove, hteo je puteve i gradio ih je, prihvatio krivicu na sebe, čak i kada njegove krivice nije bilo. Uvek je stvari gurao napred Kada neko kaže pravi Beograđanin, ja bih rekao prvi Srbin... Jednako je pripadao i Leskovcu i ljudima u Somboru, koliko i ljudima u Beogradu - dodao je Vučić.

Kao što je Republika već pisala, od Mrkonjića se oprostio i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Skup na kojem se opraštamo od našeg Milutina je državna komemoracija. To je prilika da se poslednji put oprostimo od ovog velikog čoveka. Milutin Mrkonjić bio je najveći drug među gospodinima i najveći gospodin među drugovima - naveo je Dačić u oproštajnom govoru sa suzama u očima.

Podsetimo, među prvima na komemoraciju došla je Mrkonjićeva supruga Daša, a u holu srpskog parlamenta fotoreporteri su uslikali i pevačicu Anu Bekutu, sa kojom je Mrkonjić živeo dugi niz godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading