USLEDIĆE NOVI NAPADI IZ HRVATSKE NA SRBIJU! Ministar upozorava: Udariće na predsednika na tri fronta, DOGOVORENO I ORKESTRIRANO!

Autor: Republika

Vesti

25.10.2021

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska je uplašena od jačanja Srbije, a, kako prepoznaje predsednika Aleksandra Vučića kao nosioca takve Srbije, napadaće ga na evropskom, regionalnom i unutrašnjem planu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Republika

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Pixabay

Zastave Srbije i Hrvatske, foto: Ilustracija

- Napadaće ga na evropskom putu ne bi li u Evropi napravili probleme i pokušali da naruše njegov autoritet. Napadaće ga na regionalnom planu tako što praviti od njega strašnog čoveka, koji diže srpsku vojsku, koja samo što nije ušla u Sarajevo ili Zagreb i pokušava da okupira čitavu bivšu Jugoslaviju. Napadaće ga i na unutrašnjem planu tako što će naći koliko god hoćete Ðilasa i Marinika, koji će papagajski ponavljati napade - rekao je Vulin i ocenio da se na sva tri plana radi "dogovoreno i orkestirirano".

Vulin je to rekao u emisiji Hit Tvit na TV Pink, komentarišući predlog Hrvatske akademije nauka i umetnosti (HAZU) upućen Vladi da kao jedan od uslova za pristupanje Srbije EU zatraži da zvanični Beograd, kako navode, "javno i nedvosmisleno prizna hrvatski jezik kao poseban i nezavisan standardni jezik i jedan od službenih jezika EU".

Hrvatski kompleksi

Ministar je rekao da postoji "organizovana kampanja hrvatske države i svih slojeva hrvatskog društva protiv Srbije i Vučića iz straha da će izgubiti regionalni primat".


- Što se mene tiče, nek nam stave veto na članstvo u EU. Ako treba da uđemo u EU da bismo lečili hrvatske komplekse, hvala, ali nema potrebe - rekao je Vulin.
Republika

Foto: printskrin

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova

Vulin je rekao da je za njega najbolja definicija nacije da je nacija "zajednica jezika".


- Ako govorite jezik drugog, pitanje je kako ćete objasniti svoju naciju. Hitler, kada je vladao Nemačkom, izmišljao je nazive, pravili su veštačke reči. Vrlo je interesantno da Hrvati prave i izmišljaju reči - rekao je Vulin.

Ocenio je i da je "vrlo zanimljivo da hrvatska politika brani postojanje Bunjevcima".

Govoreći o kovid propusnicama, naveo je da smatra da bi one trebalo da važe ceo dan, a ne samo posle 22 sata.

Istakao je i da se predsednik Srbije prvi potrudio da obezbedi vakcine protiv korona virusa, bez diskriminacije.

O vakcinaciji

- Naša država dala mogućnost svima da se zaštite, bez ikakve diskriminacije. Dolazili su ljudi iz čitavog regiona - podsetio je Vulin i istakao da je svaki migrant u prihvatnim centrima u Srbiji vakcinisan.

Ministar je rekao i da na respiratorima nema protivnika vackinacije.

- Svi antivakseri na respiratoru postanu vakseri. Svi koji dođu u bolnicu, ako nisu vakcinisani, pitaju kada mogu da se vakcinišu - rekao je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading