ALBANSKI TEROR NA KOSOVU! VUČIĆ: Ako krene nasilje vi zaštitite svoj narod, mi ćemo biti uz vas!

Autor:

Vesti

13.10.2021

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici policije tzv. Kosova za ekonomski kriminal i carine, praćeni jedinicama ROSU, upali su u Kosovsku Mitrovicu jutros, i gađali Srbe suzavcem i šok bombama. Narod je blokirao ulice, i suprotstavio se policiji takozvanog Kosova.

Republika

Foto: kosovo online

Haos na Kosovu

16.15 Predsednik Vučić se obratio okupljenim Srbima

- Pozvao sam Lajčaka i rekao - zauzdajte ih, ako nećete vi onda ćemo mi. I onda su se povukli.

- Imali su podršku makar jedne države za ovo, i to nije nijedna zemlja EU. 

- Vidim kakvo je raspoloženje kod vas. Šta god da vas molim, znam da me nećete poslušati. Plašim se da imamo iracionalnu vlast u Prištini i zlonamernike u međunarodnoj zajednici koji žele sukob jer ne žele da se Srbija brže razvija - rekao je Vučić.

On dodaje da Srbija neće dozvoliti oluje, bljesak i pogrom nad našim narodom.

- Šta god da se desi i kako god da se desi, Srbija i Beograd će biti uz vas - poručio je Vučić.

- Ako krene nasilje vi zaštitite svoj narod, mi ćemo biti uz vas - kazao je predsednik.

15.50 Sestra od strica ranjenog Srećka Sofronijevića koga su pripadnici kosovskih policijskih snaga upucali sa leđa u Zvečanu obratila se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Svaki dan od Šiptara trpim teror. Da li moram i ja da napustim svoje ognjište, da li treba da sahranjujem braću kao 1999.. Da li ćete stati iza naroda ili da sami krenemo i organizujemo se - upitala je ona šefa države.

15.00 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Raškoj sa Srbima sa Kosova i Metohije. 

Predsednik kaže da je spreman da sasluša Srbe sa Kosova i Metohije i na kraju sastanka će im odgovoriti na sva pitanja.

Foto: Printsrkin: Tanjug

 

14.55 Predsednik Vučić kontaktirao Miroslava Lajčaka povodom novonastale situacije.

Vučić je istakao da je Lajčaku rekao šta misli.

Foto: Printsrkin: Tanjug

 

14.45 Oglasio se NATO

Povodom ponovnog nasilja na Severu KiM nad pripadnicima srpske zajednice, iz sedišta NATO u Briselu kažu da su u stalnoj je komunikaciji sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i sa predstavnicima međunarodne zajednice.

- Kosovska policija sprovodi operaciju primene zakona širom Kosova. Misija KFOR, koju vodi NATO, u stalnoj je komunikaciji sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i sa predstavnicima međunarodne zajednice i ostaje potpuno usredsređena na svakodnevno sprovođenje svog mandata da obezbedi sigurno kruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu - poručio je zvaničnik NATO.

U sedištu NATO dodaju da KFOR nastavlja da podržava primenu nedavnog dogovora o deeskalaciji na severu Kosova koji je postignut između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU.

14.30 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Rašku gde je obišao garnizon Vojske Srbije u ovom gradu, a zatim i jedinice Žandarmerije u ovoj oblasti.

Predsednik Srbije i Vlada Srbije doneće danas odluku da ukoliko NATO, odnosno KFOR ne reaguje u roku od 24 sata i ne zaštiti ugroženo srpsko stanovništvo na KiM, to učini Vojska Srbije.

On će se tokom dana, zbog najnovijih dešavanja na Kosovu, u Raškoj sastati sa predstavnicima Srba sa Kosova.

14.00 - Albanska policija puca na sve strane. Direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici rekao je da je danas ukupno, osim Srećka Sofronijevića, ranjeno deset ljudi. Čak su pucali i na prozor kuće u kojoj živi tromesečna beba.

13.42 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je rok NATO od 24 sata da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji, u usprotnom će to uraditi naša vojska!

Više o tome pročitajte ovde.

13.20 - Portal Republika došao je do ekskluzivnih fotografija povreda Srećka Sofronijevića, koji je sa leđa mučki ranjen tokom skandalozne akcije ROSU na severu Kosova i Metohije.

Republika

Foto: Republika.rs

 

 

On je teže povređen, a više fotografija pogledajte ovde.

 

13.16 - Pripadnici ROSU jutros su na više lokacija u Severnoj Mitrovici sproveli akciju navodnog sprečavanja krijumčarene robe, a istina je da se iza svega krije novi napad i maltretiranje Srba!

Više o ovome pročitajte ovde.

13.05. - Ovo je mučki ranjeni Srećko Sofronijević iz Zvečana koji je upucan sa leđa.

Republika

Foto: Republika

Srećku Sofronijeviću su pucali u leđa

 

Sofronijević je, kao što smo već pisali, teško ranjen i prebačen u bolnicu, a metak mu je prošao kroz grudi.

 

12.56. - Srpski mladić u Zvečanu upucan sa leđa

 

 

 

12.50 - Pogledajte kako kosovski specijalci upadaju u apoteku u Mitrovci

 

Ovo je trenutak kada je bačena šok bomba ispred apoteke u Severnoj Mitrovici a potom suzavac, tokom intervencije specijalne kosovske policije Rosu na severu Кosova.

 

 

12.43 - Albanci gađaju Srbe mecima kojima je ubijen Oliver Ivanović.

Abanci su danas Srbe gađali bojevim mecima. 

Republika

Foto: Printscreen/IndeksOnline

 

Za ubistvo Olivera Ivanovića korišćen je takođe "Sellier&Bello", ali kalibra 9x19.

12.42 - Vojska spremna da reaguje

Vojska Srbije spremna je da reaguje i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji i spreči novi pogrom ako to ne učini NATO, saznaje Republika.

12.30 - Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da je današnja akcija Kosovske policije bila usmerena protiv švercera u Prištini, Peći i u severnom i južnom delu Kosovske Mitrovice, i pozvao narod da ne naseda na provokacije Srba. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Više o tome pročitajte ovde.

12.28 - Počelo hapšenje Srba

12:26 - Rosu šikanira Srbe zbog soka i toalet papira

Republika

Foto: kosovopolice.com

 

Kosovski policajci su upali u apoteke, prodavnice, magacine i druge objekte, a kosovska policija saopštila je da sprovodi akciju protiv krijumčarenja robe u nekoliko gadova i objavila niz fotografija zaplenjene robe široke potrošnje.

12.19. - Premijerka Srbije Ana Brnabić pozivala je međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR, da hitno reaguju i zauzdaju Aljbina Kurtija.

- Situacija je više nego dramatična i ovo je poslednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila ludačka politika koju sprovodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku meru i dovodi nas na ivicu haosa - rekla je premijerka Ana Brnabić.

12.06 - Poznat identitet upucanog u Zvečanu

12.10 - Opsadno stanje u Kosovskoj Mitrovici.

12.07. - Još povređenih u Zvečanu

11.59 - Predsednik Vučić preduzeo hitne mere.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio se u Rašku na hitan sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova.

11.54 - Srbin upucan u Zvečanu.

11.51 - Kosovska policija se povlači ka južnom delu Mitrovice.

11.17 - Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković ocenio je da je jutrošnja akcija kosovske policije još jedna provokacija premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija pred lokalne izbore i dodao da je o tome obavestio specijalnog izvestioca EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Kosovska policija upala je i pretresala gradske apoteke, poslovni, stambeni prostor, skladišta robe u Severnoj Mitrovici i proveravala carinsku dokumentaciju.

Više o tome pročitajte ovde.

10:48 - Prvi snimci haosa u severnom delu Mitrovice

10.10 - Novi haos na Kosovu

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
bager

13.10.2021 12:42

Nato ce poslati jedinice Kfor da kao stite, ustvari stitice sitare od eventulnog upad srpske policije i vojske,,cekace se dve tri nedelje pa opet udri po srbima i tako sve dok srbi ne pocnu da napustaju Kosovo,,sve se to radi i planira u EU,,umesto zahteva koje upucujete EU i NATO-u boje je vidite sa Rusima i Kinzima da se resenje Kosova vrati u UN pod hitno jer EU radi u Korist Kosova i ne postuje Rezoluciju o Kosovu

Bonaparta

13.10.2021 14:39

Predsedniče odmah naredi akciju naše policije da pretresu sve objekte u Trnovcu,Preševu i Bujanovcu. Garantujem 10 šlepera švercovane robe,droge, marihuane i oružja. Odmah bi se ova bagra na KiM smirila. Da vidimo da li će svet da kaže da sprovodimo zakon.