KURTI PRAVI HAOS U SEVERNOJ MITROVICI! Oglasio se Petković: Još jedna provokacija Prištine, obavestio sam Lajčaka

Autor: Republika

Vesti

13.10.2021

11:17

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković ocenio je da je jutrošnja akcija kosovske policije još jedna provokacija premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija pred lokalne izbore i dodao da je o tome obavestio specijalnog izvestioca EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Republika

Haos u Severnoj Mitrovici

Kosovska policija upala je i pretresala gradske apoteke, poslovni, stambeni prostor, skladišta robe u Severnoj Mitrovici i proveravala carinsku dokumentaciju.

Petković je za tv Hepi rekao da je takvo ponašanje Prištine prevršilo svaku meru i dodao da Kurti svakim svojim potezom pokušava da produbi krizu.

- Dok mi sve rešavamo dijalogom imate Kurtija i druge koji krizama rešavaju stvari kako bi zauzeli sever Kosova što im je opsesija. Pokušavaju da kriminalizuju sever - rekao je Petković i dodao da vlasti u Prištini poslednjim potezima pokušavaju da kompenzuju poniženje koje su pretrpeli poslednjim dogovorom u Briselu.

Petković je pojasnio i da Priština pretresima apoteka i magacina sa lekovima pokazuje da krši sve sporazume, da im dijalog nije bitan i da pokušava da pridobije poene pred izbore.

Republika

Narod blikirao ulicu

- Iz dana u dan, pogotovo posle dogovora i povlačenja ROSU sa Jarinja i Brnjaka, sada Priština izmišlja i stvara nove krize, izmišlja nepostojeće probleme kako bi policija upala na sever KIM. To radi u poslednjoj nedelji pred izbore. Kurti to smišljeno radi i pokušava da napravi nove nerede jer jednostrani potezi koje je pokušao su propali i sada ide na plan B, C itd - rekao je Petković.


Kako je kazao narod više ne može da trpi Kurtijev teror i apelovao na Srbe sa KIM da ostanu uzdržani i da ne reaguju na provokacije.

Tanjug

Petar Petković obavestio Lajčaka o situaciji na KiM

- Naš narod dobro zna da ima jaku državu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića koji stoje uz svoj narod. Od presudnog je značaja da izađemo na izbore i sačuvamo 10 opština - rekao je Petković.


Govoreći o izjavama predsednice privremenih institucija Vjose Osmani i Kurtija o samitu nesvrstanih u Beogradu, Petković kaže da njihova reakcija pokazuje da ne mogu da podnesu to što je Beograd organizovao jedan tako važan skup poput samita.

-Ona (Osmani) toliko državnika nije videla ni na slikama koliko smo mi dočekali - rekao je Petković.

Komentari (2)

Loading
Roki

13.10.2021 12:50

Ne mogu oni nista da podnesu. Jer su 0. Zato i pokusavaju samo na vandalski nacin na drugi ne znaju.

Dragan

14.10.2021 03:53

Ranjavanje Srbina je užas koji ne sme ostati ne kažnjen!